"VRH ZDRAVSTVA"

Janša posvaril: »Če imate zdravstvene težave, potem ne …«

Prvak opozicije se je obregnil ob srečanje ministrice za zdravje in iniciative Glas ljudstva.
Fotografija: Jaša Jenull in Janez Janša. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Jaša Jenull in Janez Janša. FOTO: S. N.

V torek so se srečali predstavniki iniciative Glas ljudstva in ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel. Predstavniki civilne družbe so ob tem ministrici predstavili predlog svojega interventnega zakona, ki se loteva ključnih vzrokov za zdravstveno krizo v Sloveniji. Ministrica je po sestanku dejala, da se v večini rešitev strinjajo, razlikujejo pa se v procesu, kako priti do cilja.

Jaša Jenull FOTO: Glas ljudstva
Jaša Jenull FOTO: Glas ljudstva

Ministrica je naštela, da so se pogovarjali o skrajševanju čakalnih dob, sistemu koncesij, interventnem zakonu in osebah, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika.  Predstavnik iniciative Jaša Jenull pa je dejal, da je bil sestanek konstruktiven, saj so se pogovarjali o problemih in potencialnih rešitvah. Meni, da so prepoznali iste ključne probleme slovenskega zdravstva, »imamo pa mogoče različne poglede na to, po kako hitrem postopku, kako nujno in kako direktno je treba te probleme nasloviti«.

Janša: Če imate zdravstvene težave, potem ne …

Če so bili v iniciativi Glas ljudstva in na ministrstvu za zdravje s srečanjem zadovoljni, pa nekateri to vidijo drugače. Na primer šef opozicije. Janez Janša je tako na omrežju X objavil fotografijo, na kateri so Jenull, ministrica za zdravje in bivši minister za zdravje Dušan Keber. Dodal je pomenljiv komentar: »Če imate zdravstvene težave, potem ne glejte te slike 'vrha' slovenskega zdravstva. Samo še slabše bo

Janez Janša. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Janez Janša. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije