VRAG JE VZEL ŠALO

Janša ponavlja: Oborožite se. Legalno.

»Verjamemo, da bi slovenski policisti raje preprečevali ilegalne migracije kot pa igrali vlogo taksistov do azilnih domov,« meni Janša.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Johanna Geron, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Johanna Geron, Reuters

Zaradi izraelsko-palestinskega konflikta se krepijo previdnostni ukrepi policije, ki poziva, naj se državljani vzdržijo kakršne koli rasne ali druge nestrpnosti. Ob pozivu prvaka opozicijske SDS Janeza Janše pred dnevi k oborožitvi pa policija poziva vse, naj ji pustijo opravljati svoje naloge.

Tudi na nedeljsko popoldne je Janša nadaljeval poziv. Na družbenem omrežju X je bil v zapisu precej kritičen do delovanja vlade, premierja, nekaterih ministrov in policije. Še vedno meni, da je »vrag vzel šalo«, in poziva državljane: »Oborožite se. Legalno.«

Ob koncu zapisa prvak Janša zaključi, da je »danes pismenim jasno vsaj troje: 1. Da lahko z veliko verjetnostjo pričakujemo zaostrovanje varnostnih razmer. 2. Da sedanja oblastna garnitura niti od daleč ni sposobna pravočasnih ocen, priprav in ukrepanja. 3. Da je zato vsak upravičen in dolžan za zaščito svoje družine in države storiti vse, kar je v okviru ustavnega reda mogoče.«

Slovenija je nadzor notranje meje EU s Hrvaško in Madžarsko v soboto uvedla zaradi povečanih terorističnih tveganj, trajal bo do 30. oktobra, nato ga lahko vlada podaljša. Italija je iz enakega razloga v soboto uvedla nadzor na meji s Slovenijo.

Od začasne ponovne uvedbe mejnega nadzora so vstop v državo zavrnili šestim tujcem, štirim državljanom Turčije in dvema državljanoma Indije. Obravnavali so tudi voznika Jordanije, ki je v vozilu prevažal tri državljane Sirije brez osebnih dokumentov. Voznika so pridržali in ga bodo po končanem postopku privedli pred pristojnega preiskovalnega sodnika.

Preberite še:

image_alt
To je posnetek, ki je spravil Janšo v jok in smeh (VIDEO)

image_alt
So to le mokre sanje Janše ali se Golobu to res dogaja?

Kako komentirate poziv predsednika SDS? 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije