GOVOR PREDSEDNICE

Janša kritiziral, Klakočar Zupančičeva pozdravila in zatrdila, da odsotnost Goloba ni imela političnega sporočila

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je pozdravila nagovor predsednice republike Nataše Pirc Musar v DZ.
Fotografija: Predsednica države in predsednica državnega zbora. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Predsednica države in predsednica državnega zbora. FOTO: Voranc Vogel

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je pozdravila  nagovor predsednice republike Nataše Pirc Musar v DZ. Sama je v sporočilih predsednice prepoznala zaskrbljenost nad svetom, v katerem živimo, a tudi spodbudo, da državo, ki jo imamo, naredimo boljšo, je v izjavi za medije dejala Klakočar Zupančičeva.

DZ je namreč danes začel zadnje redno plenarno zasedanje letos, ob začetku seje pa je poslance prvič na lastno pobudo nagovorila predsednica republike Pirc Musarjeva. Prva med poslanci Klakočar Zupančičeva pozdravlja odločitev, da predsednica republike vsaj enkrat na leto nagovori državni zbor.

V skoraj uro dolgem nagovoru je bilo po oceni Klakočar Zupančičeve slišati kar nekaj ključnih tem za prihodnost Slovenije, a meni, da je prav, da o slednjih večkrat slišijo tako poslanci kot tudi državljani.

Kot še posebej pomembno je ocenila, da je Pirc Musarjeva v nagovoru izpostavila spreminjajoč se svet, okolje, podnebne spremembe, segrevanje planeta in še posebej Slovenijo. 

Odsotnost Goloba ni imela političnega sporočila 

Ob tem je v odgovoru na novinarsko vprašanje še zatrdila, da v odsotnosti premierja Roberta Goloba na seji DZ ni političnega sporočila, saj je zadržan zaradi drugih delovnih obveznosti. So se pa seje udeležili drugi predstavniki vlade, je še dodala predsednica DZ. Golob se sicer danes mudi v Parizu na obisku pri francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu, s katerim sta se srečala pred drevišnjim vrhom EU-Zahodni Balkan in vrhom EU, ki se bo začel v četrtek in na katerem bo ena od osrednjih tem širitev Unije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije