RAZLIVANJE REK IN POPLAVE

Izredno opozorilo: Sloveniji znova grozi nevarnost

Možna so razlivanja rek.
Fotografija: Močno bo deževalo. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Močno bo deževalo. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po podatkih oddelka za hidrološke napovedi Agencije RS za okolje (Arso) imajo reke po Sloveniji večinoma velike pretoke, so v izrednem biltenu sporočili iz centra za obveščanje. Naraščajo reke Pesnica, Sotla v spodnjem toku in Krka s pritoki. Sava, Kolpa, Ljubljanica ter Vipava imajo ustaljen pretok. 

V nedeljo bodo reke v večjem delu države naraščale. Možna so razlivanja zlasti v južni, jugozahodni, osrednji in vzhodni Sloveniji. V ponedeljek bo med 5. in 9. uro povišana tudi gladina morja. Ta lahko poplavi nižje dele obale v višini okoli 30 centimetrov.

Ponoči se bo umirilo

Popoldne bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1200 metri. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod bo zapihal veter severnih smeri. Temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine povsod ponehale, tudi veter bo oslabel in ponehal.

Jutri bo na Primorskem povečini sončno. Drugod bo še zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo pričelo jasniti. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bo pihal severozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do –3, ob morju okoli 8, najvišje dnevne pa večinoma od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije