REFERENDUM O NOVELI ZAKONA O VODAH

Izjemno zanimanje za predčasno glasovanje: toliko volivcev je oddalo svoj glas

V dveh dneh predčasnega glasovanja na referendumu je glas oddalo skoraj 54.500 volivcev
Fotografija: Predčasno glasovanje o referendumski pobudi proti novemu zakonu o vodah. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Predčasno glasovanje o referendumski pobudi proti novemu zakonu o vodah. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Predčasnega glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah, ki se je začelo v torek, se je po podatkih občinskih volilnih komisij v dveh dneh udeležilo 54.456 volivcev oz. 3,21 odstotka vseh volilnih upravičencev, je danes sporočila Državna volilna komisija (DVK).

V prvih dveh dneh predčasnega glasovanja na ponovljenem referendumu o zakonu o drugem tiru leta 2017 je glasovalo 8378 volivcev oziroma 0,49 odstotka vseh volilnih upravičencev, je še sporočila DVK.

image_alt
Soočili so mnenja: kako naj glasujemo na nedeljskem referendumu?


Volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti referenduma o noveli zakona o vodah, lahko še danes svoj glas oddajo predčasno. Predčasno glasovanje poteka od torka, in sicer med 7. in 19. uro na 92 voliščih po državi.

image_alt
E-uprava ni delovala, ljudje imeli težave s prijavo na glasovanje


Volišča so večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij, zaradi nekaterih sprememb lokacij volišč pa so se na nekaterih pojavljale težave. Predvsem v Mariboru in Ljubljani, kjer so volišča na novih lokacijah in volivci niso vedeli, kje lahko oddajo svoj glas. Težava je bila tudi v tem, ker mnogi posamezniki ne vedo, v kateri okraj spadajo. V Ljubljani je zaradi skupne lokacije za vseh 14 volilnih okrajev na Gospodarskem razstavišču nastala gneča, volivci pa so se pritoževali tudi zaradi slabo označenih volišč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije