Iz vladnih krogov: dodatna omejitev gibanja še ni nared, policija k trgovskim centrom

Upoštevajte sedanje ukrepe, pa omejitve gibanja ne bo, pravijo v Kriznem štabu RS. 
Fotografija: Nekateri še vedno ne spoštujejo navodil. Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Nekateri še vedno ne spoštujejo navodil. Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić

Prvi komunikator Kriznega štaba Slovenije v času pandemije v naši državi Jelko Kacin je v oddaji na Pop TV zvečer povedal, da ukrep omejevanja gibanja na občine še ni niti blizu. O tem sicer govorijo, ga pripravljajo, če bi ga bilo zaradi nespoštovanja sedanjih omejitev gibanja treba uvesti. Dejal je, da še vedno govorimo o pogojniku – če: »Še vedno je v fazi priprave pri ministrstvu za notranje zadeve. Ko bo odlok pripravljen – in še vedno govorimo o morebitnem odloku –, bomo povedali več. Do takrat pa se je treba držati sedanjega odloka, ki velja.«


Ukrep je še v povojih

Ker je pred tem minister za notranje zadeve Aleš Hojs namignil, da ne bi šlo za omejitev gibanja na občine, marveč na pokrajine, je to pojasnil še Kacin: »Gre za to, da bi razširili občinske meje za takšen ukrep, ampak to morajo povedati zdravniška stroka pa občine. Vse skupaj je še velik pogojnik,« je dodal Kacin. In še: »Vsak ukrep mora biti dobro pripravljen in življenjski.«

Trenutno je v veljavi uredba, ki omejuje gibanje in druženje skupin ter tistih, ki niso družina ali ne živijo v skupnem gospodinjstvu. A ob tem veljajo izjeme.

»Če želimo preprečiti scenarij drugih držav, moramo upoštevati ukrepe, moramo se osamiti, moramo upoštevati razdaljo, moramo paziti, da ni stikov in da virusu ne damo možnosti, da se prenese,« je še dodal Kacin.
 

 

Preberite še:

Plače bodo znižali sebi, Pahorju, županom, poslancem in tudi sodnikom
Janša na pomoč poklical bivšega ministra
Predrznost, ob kateri ostaneš brez besed: Slovenka klicala za evakuacijski let
 

Policijo k trgovskim centrom?

Hkrati je povedal, da glede na situacijo kaže, da bo treba pomagati trgovkam v velikih trgovinskih centrih pomagati, jih zavarovati, kot vse kaže, potrebujemo več policije v mestih in ob trgovskih središčih.

Okužbo z novim koronavirusom so danes do 14. ure potrdili pri skupaj 383 osebah v Sloveniji, kar je 42 več kot v petek. Kot so še objavili na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so do zdaj opravili skupaj 12.162 testiranj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije