PRIŠLO JE S SEVERA

Silovito neurje ruši drevje, grozi tudi toča

Objavljeno 13. avgust 2020 19.07 | Posodobljeno 13. avgust 2020 21.35 | Piše: A. L.

Posamezne dele Slovenije je že zajelo neurje.

Simbolična fotografija. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
»Proti večeru bodo predvsem na severu nevihte, kakšna je lahko tudi močnejša. Jutri bodo nevihte številčnejše, mogoči bodo močnejši nalivi,« napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Napovedi pa se očitno že uresničujejo. Posamezne dele Slovenije je že zajelo neurje, ponekod celo grozi toča.

O težavah poročajo iz Otiškega Vrha v občini Dravograd. Tam je kmalu po 20. uri zaradi močnega neurja čez cesto padlo drevo, ki je nato oviralo promet. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž, ki so ga razžagali in očistili cesto.

Dobre pol ure prej so podobne težave imeli na Prisojah v občini Prevalje. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so drevo razžagali in odstranili s ceste, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Strela udarila v hišo in elektro omarico

Poročajo tudi o udaru dveh strel. Prvi primer se je zgodil malo pred 20. uro, ko je strela na Mariborski cesti na Muti udarila v elektro omarico gospodarskega poslopja, iz katere se je nato začelo iskriti in kaditi. Začetni požar so pogasili gasilci PGD Muta, na kraju dogodka je bil tudi dežurni delavec Elektra.

Okoli pol ure kasneje je strela zadela hišo v naselju Vas v Radljah ob Dravi. Do požara na srečo ni prišlo, na kraju pa so posredovali gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so s toplotno kamero pregledali prostore.

Zaradi neurja so težave tudi na avtocesti. Prometnoinformacijski center poroča o oviranem prometu na avtocesti A5, Lendava–Maribor, priključek Vučja vas–priključek Sveti Jurij ob Ščavnici v smeri Maribora.

image
Radarska slika padavin okoli 19. ure. FOTO: Arso

image
Velika verjetnost toče, ki je veljala okoli 19. ure. FOTO: Arso


Trenutne razmere (V ŽIVO):


Kako je pri vas? Pošljite nam fotografije, objavili jih bomo.


Deli s prijatelji