POSLANSKA VPRAŠANJA

Robert Golob: »Integracija tujcev je ena ključnih nalog te vlade«, Jelka Godec pa: »Bog pomagi« (VIDEO)

Premier je poudaril, da sta načrtovani izpostavi azilnih domov le začasnega in prehodnega značaja.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Premier Robert Golob je v odgovoru na poslansko vprašanje Jožefa Horvata (NSi), kako bo ukrepal, da učenci priseljenci izboljšajo znanje slovenščine, spomnil, da to področje obravnava novelirani zakon o osnovni šoli, ki ga je DZ že sprejel. Poudaril je, da Slovenija potrebuje tujo delovno silo, ki pa jo je treba čim bolje integrirati v družbo.

image_alt
Preverjamo, ali drži: »V Polju bodo uredili azilni dom«

Zatrdil je, da je v Sloveniji zaposlenih približno 15 odstotkov tujcev. »Potrebujemo njihove pridne roke in pamet, da bo Slovenija bolj rasla. Mi smo tisti, ki jih vabimo v Slovenijo, in mi smo tisti, ki moramo poskrbeti, da bodo čim bolj integrirani v družbo,« je dejal.

Poslanec SDS Andrej Kosi pa je na premierja Goloba naslovil vprašanje v zvezi z varnostnimi posledicami vladnega sklepa o organiziranju izpostav azilnega doma v Središču ob Dravi in na Obrežju. Spomnil je, da se je lani in letos bistveno povečalo število nezakonitih prehodov državne meje. Ob tem prihaja tudi do zlorabe azilnega sistema, saj se azilni domovi uporabljajo kot začasna prenočišča, je poudaril.

image_alt
Ne boste verjeli, kje bi moral biti azilni dom po mnenju Janševih. Lokacijo razkril Žan Mahnič

Načrtovani izpostavi azilnih domov v Središču ob Dravi in na Obrežju bosta imeli začasen in prehoden značaj, je danes v DZ poudaril premier Robert Golob. Spomnil je, da se migracijski pritisk povečuje predvsem v poletnih mesecih, ko se obstoječe azilne kapacitete prenapolnijo, takrat pa pride do potrebe po začasnih oziroma prehodnih nastanitvah.

image_alt
Janša protestnikom: Želijo iz migrantov narediti nove volivce, ker jim domačih zmanjkuje (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije