NAGRADNA IGRA

Godbenikova prva nagrada v življenju

Irena in Dušan Ojsteršek iz Marija Gradca sta se skupaj z vnukoma razveselila bogatega paketa. Če ne bi bilo koronavirusa, bi prav zdaj nastopal na Pivu in cvetju.
Fotografija: Poletje je lahko še prijetnejše.
Odpri galerijo
Poletje je lahko še prijetnejše.

Letos je imel pri žrebu naših kuponov, ki jih bralci pridno pošiljate v uredništvo, srečo tudi Dušan Ojsteršek iz Laškega, ki se nagrade ni niti malo nadejal. »Nikoli prej še nisem ničesar dobil, zato sem vaše nagrade res vesel,« nam pove Dušan, ki z družino živi v lepi hiši v Marija Gradcu pri Laškem, od koder se lepo vidi marijagraška cerkvica, pa tudi nastajajoči most čez reko Savinjo, ki bo mestno jedro razbremenil tovornega prometa.
 

Pri treh godbah


Če bi bile razmere običajne in se ne bi zgodil koronavirus, bi v Laškem prav zdaj potekala prireditev Pivo in cvetje in Dušan bi imel polne roke dela. Že pol stoletja je namreč član Laške pihalne godbe, ki je v dneh Piva in cvetja vedno polno zasedena. Prav godbeniki so namreč tisti, ki skrbijo za živahen promenadni vrvež po mestnih ulicah, skupaj z mažoretami. A letos, tako kot še marsikje drugod, tudi laške ulice samevajo, prireditev pa je prestavljena na prihodnje leto.

Dušan je član še dveh drugih godb, Veteranske godbe in Godbe Vrh nad Laškim, v vseh igra bariton. Sicer je že tri leta upokojen. Polno delovno dobo si je prislužil v podjetju Spekter Žalec, kjer je na terenu prodajal barve in lake.

Dušan z vnučkom Boštjanom FOTOgrafije: Mojca Marot
Dušan z vnučkom Boštjanom FOTOgrafije: Mojca Marot
»Ves čas sem bil v kombiju, prevozil sem Slovenijo po dolgem in počez, po mojem sem nabral okoli dva milijona kilometrov,« pripoveduje. A hkrati doda, da njegova pokojnina kljub temu ni bogvekaj: »Nekaj čez petsto evrov znaša.« Zato bo vse, kar smo tokrat pripeljali k Ojsterškovim, prišlo še kako prav. Še posebno ker je tudi njegova žena Irena že dolgo doma. Brezposelna.
 

Skrbi za taščo


»Premlada za penzijo in prestara, da bi me še kje zaposlili,« nam pove in našteje še kup zdravstvenih težav, zaradi katerih zna toliko bolj ceniti življenje. »Bila sem že skoraj ob oči, težave sem imela s steklovino in tudi mrežnico, dvakrat sem imela operacijo nosu zaradi začetka melanoma,« našteva Irena, ki je doma vse od takrat, ko je pred devetimi leti izgubila službo pri Avtu Celje, in skrbi tudi za skoraj 92-letno taščo.

Pa za rože, ki so njeno veliko veselje in se bohotijo tako z balkona kot ob hiši in na vrtu. Družbo Dušanu in Ireni delata tudi dva vnuka, tretji je na poti. In šestletni muc Miki, ki je pravi Štajer'c, pripeljan iz Maribora, in je vsem prav tako v veliko veselje. Vnuček Boštjan se je, preden smo se poslovili od družine Ojsteršek, pridružil dediju pri fotografiranju in si v škatli izbral svoj najljubši in slastni Chiov prigrizek, vesel pa je bil tudi sokov Dane in osvežilnih pijač Radenske.


V paketu so se skrivali še bon za nakup mesa Mesa Kamnik, pa dišeče začimbe Kotanyi, mehke brisače Svilanit, Irena se je razveselila knjig založbe Učila – Felix ter žara na oglje MQ, seta za peko na žaru 6 v 1, pa kompleta kuhinjskih brisač, pršila za sončenje Hawaiian Tropic, Dušanu pa bo še kako prav prišel senčnik za avto. Ko bosta počivala v senci, bosta še naprej rada prebirala tudi naše Slovenske novice, nam obljubita zakonca Ojsteršek. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije