NARAVNA KATASTROFA

FOTO: V poplavah umrlo najmanj 10 ljudi, pobegnilo 14 pitonov

Indonezijski otok so zajele poplave.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

BOGOR, BENGKULU – Indonezijski otok Sumatra so prizadele poplave, ki so skupaj s plazovi terjale najmanj 10 življenj, še osem ljudi pogrešajo. Na območju mesta Bogor na otoku Java pa so prebivalce posvarili, da je iz kletk pobegnilo 14 pitonov.

Na Sumatri so v provinci Bengkulu evakuirali okoli 12.000 ljudi, potem ko so zaradi močnega deževja, ki vztraja že od petka, narasle reke ter poškodovale na stotine stavb, mostov in cest. Nekateri deli otoka so še vedno odrezani od sveta, zato bi se število žrtev lahko še povečalo, prav tako še ni ocene škode. Oblasti se bojijo, da bi nadaljnje deževje lahko povzročilo nove poplave in plazove, prav tako bi se lahko začele širiti različne bolezni.

Poplave in plazovi sicer v Indoneziji niso nič neobičajnega, še posebej v monsunskem obdobju od oktobra do aprila. V poplavah sta tako ta teden v indonezijski prestolnici Džakarta življenje izgubili dve osebi, še več kot 2000 jih je moralo zapustiti domove.

Prebivalce mesta Bogor nedaleč od Džakarte pa so oblasti opozorile, da je v naraslih vodah iz kletk svojim lastnikom pobegnilo 14 pitonov. Šest kač, ki v dolžino merijo do štiri metre, so našli, preostalih osem jih je še na prostosti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije