ŠUMIJEV KVART

FOTO: Stroji so zabrneli, poglejte, kaj bo zraslo sredi Ljubljane

Na območju nekdanje tovarne bo zrastel prestiž.
Fotografija: Tako bo videti Šumijev center. FOTO: Šumijev kvart
Odpri galerijo
Tako bo videti Šumijev center. FOTO: Šumijev kvart

LJUBLJANA – Začela se je gradnja novega hotela s petimi zvezdicami na lokaciji nekdanje tovarne Šumi nasproti ljubljanske Drame in hotela Cubo. Po napovedih investitorja bodo tam zgradili hotel s 151 sobami, ki naj bi prve goste sprejel leta 2020.
 
Investitor je družba Šumijev kvart, poleg hotela pa bo v objektu od 2. do 6. nadstropja tudi 96 stanovanj. V prvih štirih etažah bodo stanovanja z ložami, v 5. in 6. etaži pa stanovanja s terasami. V šestem nadstropju je predvidenih le šest stanovanj, pri čemer največji dve zasedata skoraj polovico nadstropja.

Dvosobna stanovanja bodo merila od 60 do 65 kvadratnih metrov, trisobna od 100 do 115, štirisobna od 115 do 165 kvadratnih metrov, največje pa bo imelo na delno pokriti terasi celo bazen.

Primer tlorisa štirisobnega stanovanja. FOTO: Šumijev kvart
Primer tlorisa štirisobnega stanovanja. FOTO: Šumijev kvart

Stanovanja bodo opremljena z najsodobnejšimi sistemi za hlajenje in prezračevanje ter dovršenim nadzornim sistemom, napovedujejo investitorji.

Sprva so načrtovali tudi dva gostinska lokala, a bodo zaradi hotela tam štirje lokali, ki bodo skupaj s trgovinami na 3790 kvadratnih metrih urejeni ob Slovenski cesti in Kongresnem trgu. V garaži pod objektom naj bi bilo 337 parkirnih enot.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije