GOLTE

FOTO: Biser nad oblaki

Visoka kraška planota Golte s tamkajšnjim sodobnim gorskim turističnim kompleksom privablja tako pozimi kot poleti.
Fotografija: Hotel Golte je na zgornji postaji nihalke. FOTOGRAFIJE: arhiv Golte, d. o. o.
Odpri galerijo
Hotel Golte je na zgornji postaji nihalke. FOTOGRAFIJE: arhiv Golte, d. o. o.

Na vzhodnem obrobju Kamniško-Savinjskih Alp, na samem vhodu v Zgornjo Savinjsko dolino, stoji gorski turistični kompleks Golte hotel & mountain resort. Območje, na katerem je kompleks, je že več kot 30 let zavarovano kot krajinski park s predpisanim varstvenim režimom in razvojnimi usmeritvami.

Gorsko letovišče Golte hotel & mountain resort je bogatejše za dvanajst novih apartmajev.
Gorsko letovišče Golte hotel & mountain resort je bogatejše za dvanajst novih apartmajev.
Sodobni hotel in najdaljša nihalka

Golte se ponašajo z najdaljšo nihalko v Sloveniji in smučiščem, ki ljubiteljem belih strmin ponuja 12 kilometrov urejenih smučarskih prog na 50 hektarjih, pet žičniških naprav, sankališče in otroški poligon. V poletni sezoni tamkajšnja neokrnjena narava privablja pohodnike, kolesarje, jadralne padalce, jamarje in druge ljubitelje narave. Osrednji del turističnega kompleksa podjetja Golte je sodobni istoimenski hotel s štirimi zvezdicami, ki so ga zgradili leta 2010 in je ob zgornji postaji nihalke. Tam je še Mozirska koča na nadmorski višini 1356 metrov, ki velja za eno najstarejših planinskih koč pri nas in ponuja pristno planinsko doživetje. »Nič manj priljubljena in obiskana ni koča Trije ploti, ki je ob jezeru in gostom ponuja neskončen pogled na Kamniško-Savinjske Alpe. Čudovit sprehod po naravoslovni učni poti pa v poletnem času ponuja Alpski vrt, najvišje ležeči in najlažje dostopen alpski vrt v Evropi,« pravijo v podjetju Golte, ki ga vodi mag. Mitja Terče. Poudarijo še, da njihova kulinarika temelji na lokalnih sestavinah in domačih okusih, značilnih za to območje. »V zimsko sezono 2018/19 vstopamo z 12 novimi in sodobno opremljenimi apartmaji, ki dopolnjujejo našo dosedanjo ponudbo in so še posebno primerni za družine in manjše skupine,« pravi Terče in doda, da v prihodnosti načrtujejo gradnjo več kot dvajsetih apartmajev, za kar bodo namenili okoli dva milijona evrov. Druga novost na Golteh je parkirišče za avtodome, štiri sprejme, opremljeno je z električnim in vodnim priključkom ter izpustom odpadne vode.

Mozirska koča velja za eno najstarejših pri nas.
Mozirska koča velja za eno najstarejših pri nas.
Gorska poroka

Gorsko letovišče Golte je tudi priljubljena poročna lokacija in destinacija za izvedbo po meri narejenih kongresov, simpozijev, t. i. team buildingov in drugih poslovnih dogodkov, ki se odvijajo v kongresnem delu gorskega centra. »Pestro izbiro storitev dopolnjujejo številne prireditve in družabni dogodki, ki omogočajo animacijo dnevnih obiskovalcev in gostov v namestitvenih kapacitetah. Po aktivnem dnevu na svežem zraku pa gostom omogočimo še razvajanje v velnesu nad oblaki, s sproščanjem v savnah in vodnih doživetjih s pogledom na planino,« sklenejo.

»Golte so biser, za mnoge še neodkrit, in ravno to je tisto, kar si s svojim svežim pristopom prizadevamo spremeniti. Ponesti dobro ime o našem butičnem gorskem letovišču po Sloveniji in tudi čez mejo,« nam pove direktor podjetja in nadaljuje: »Prvi rezultati nove strategije se že kažejo, in sicer v številnih uspešno izvedenih poslovnih dogodkih. Podjetja, ki smo jih gostili v poletnem in jesenskem času, so pozitivno presenečena nad doživetji, ki jih ponujamo. V pohvalah še posebno poudarjajo osebni pristop, unikatnost in prilagodljivost po meri naročnika, v čemer imamo izrazito prednost.«

Zanimalo nas je, kakšne cilje so si zastavili za prihodnost. Mag. Terče odgovarja: »Naš cilj je jasen – postati najboljši zimski in letni turistični center v Sloveniji. Z aktivnim delom si celotna ekipa podjetja Golte nenehno prizadeva, da ljudje v Sloveniji in tujini prepoznajo Golte kot unikatno zeleno destinacijo, kjer z aktivnimi počitnicami, ki jih omogočamo, presežemo njihova pričakovanja. Želimo si postati prva izbira v Sloveniji za aktivno preživljanje prostega časa. Gostom želimo ponuditi več boljših in drugačnih storitev ter jim stalno zagotavljati najvišjo stopnjo ugodja. Pri nas gostje dobijo več, kot pričakujejo. Naša konkurenčna prednost je drugačnost, ki jo načrtno in skrbno razvijamo.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije