Predstavitvena informacija

Ekološko in varčno ogrevanje s toplotno črpalko M Heat Sun

Toplotna črpalka M Heat Sun je prva izbira, ko gre za kombinacijo varčevanja z energijo in varovanja okolja.
Fotografija: FOTO: SDP Group
Odpri galerijo
FOTO: SDP Group

Energija, ki jo uporablja toplotna črpalka, je na voljo v naravi neomejeno in brezplačno. Dragocen ogrevalni sistem tako porabi zelo malo elektrike za delovanje črpalke, ki pretvori to energijo v uporabno. S svojimi prednostmi, kot je nizka energijska raven ERP, nizka poraba energije A+++, ki se z invertersko črpalko R 32 doseže z lahkoto, pa sodi med boljše na trgu toplotnih črpalk.

Toplotna črpalka vam omogoča cenejše in bolj ekološko ogrevanje in neodvisnost od fosilnih goriv, kar aktivno pripomore k zmanjšanju emisij CO2 in tako varuje okolje.

Zakaj v obstoječi ponudbi toplotnih črpalk izbrati prav črpalke M Heat Sun?

Preprosto zato, ker so uporabne vsestransko. Primerne so za talno in radiatorsko gretje, grejejo do –30 °C zunanje temperature, prav tako tudi hladijo. Cenovno so ugodne, kar je v energetskem pogledu in stanju zadnjih let, ko cene drugih oblik ogrevanja in hlajenja letijo v nebo, nadvse pomembno tako za individualne uporabnike in gospodinjstva kot tudi za večje odjemalce.

FOTO: SDP Group
FOTO: SDP Group

Prednost črpalk M Heat Sun so tudi dolga življenjska doba izdelkov, prihranek energije in s tem tudi od 60 do 75 % nižji stroški, zmanjševanje emisij ogljikovega dioksida, prijaznost do okolja, delovanje brez uporabe nevarnih goriv, majhna namestitvena površina, delovanje brez hrupa, minimalno vzdrževanje, povrnitev naložbe v le nekaj letih in podobno. Toplotne črpalke uporabljajo proces, znan kot prenos toplote. Pozimi ali v hladnih obdobjih delujejo kot vzvratni ventilator, prenašajo toploto, namesto da bi jo proizvajali.

FOTO: SDP Group
FOTO: SDP Group

Črpalke M Heat Sun imajo vključeno tudi DC – invertersko tehnologijo.

Petpalčni barvni zaslon na dotik omogoča preprosto upravljanje temperature in nastavitev sistemskih načinov. Kode napak se hitro preverijo in kadar koli lahko spremenite ali programirate sobno temperaturo.

Nadgradnja je le z enim klikom. Na posodobitev programske opreme obvešča sistem, posodobitev pa traja le nekaj minut.

Pametno odtaljevanje se vnese samodejno, izboljša pa zanesljivost in ekonomičnost celotne enote.

FOTO: SDP Group
FOTO: SDP Group

Stanje na energetskem področju v zadnjih letih zaradi situacije in vse slabših razmer zaradi visokih in še naraščajočih stroškov predvsem individualne uporabnike in gospodinjstva tako rekoč sili v iskanje drugačnih načinov uporabe in porabe energije. 

Med drugim se odločajo tudi za toplotne črpalke. Te so v zadnjih nekaj letih sicer vse bolj iskane med uporabniki.

FOTO: SDP Group
FOTO: SDP Group

Med toplotne črpalke z odličnimi karakteristikami spada tudi toplotna črpalka M Heat Sun, razvita skupaj s strokovnjaki, ki so na trgu toplotnih črpalk že od leta 1999. Pri razvoju so se med drugim osredotočili tudi na dolgo življenjsko dobo izdelkov, kar je danes ena od najbolj iskanih lastnosti pri kupcih, prav tako je za uporabnike pomembna garancijska doba. Za uporabo je toplotna črpalka M Heat Sun tudi praktična, saj deluje pri ogrevanju in hlajenju prostorov, torej v tako rekoč vseh letnih časih. To je še posebej pomembno v današnjih vremenskih razmerah, nihanju temperatur in ekstremnih temperaturah tako poleti kot pozimi in ko tudi denimo fasade ne opravljajo več vse zaščite na objektih oziroma v prostorih.

Toplotna črpalka deluje modulirano in skrbi za nenehno prilagajanje vašim ogrevalnim potrebam tako za bivalne prostore kot sanitarno vodo. Tiho delovanje toplotne črpalke pa vaše udobje le še poveča.

Nekaj pogostih vprašanj in odgovorov: 

Kako delujejo nizkotemperaturne toplotne črpalke EVI?

Nizkotemperaturne toplotne črpalke EVI z zračnim virom absorbirajo nizkocenovno toplotno energijo iz zraka za zagotavljanje sanitarne/komercialne tople vode in ogrevanja prostorov. Poleti lahko delujejo tudi kot hladilne naprave. 

Kako toplotna črpalka deluje v hladnem vremenu? 

Toplotne črpalke delujejo tako, da prenašajo toploto od zunaj v vaše gospodinjstvo ali pisarno. Pozimi ali v hladnih obdobjih delujejo kot vzvratni ventilator in prenašajo toploto, namesto da bi jo proizvajali.

Kdaj je premrzlo za toplotno črpalko?

Vse toplotne črpalke imajo svoje meje, medtem ko lahko nekatere premaknejo meje nizkih temperatur. V nasprotju s splošnim prepričanjem toplotne črpalke odlično delujejo tudi v zelo mrzlih letnih časih. Delujejo lahko pri nizkih temperaturah z dvojno učinkovitostjo standardnega ali plinskega ogrevanja, kot so električne peči ali grelniki na ploščah. Toplotne črpalke ne črpajo neposredno zraka: uporabljajo toploto iz okoliškega zraka in jo uporabljajo za ogrevanje vašega doma. Vendar pa majhna razlika v toplotni energiji povzroči pomembno razliko v njeni učinkovitosti. Za boj proti tej pomanjkljivosti morajo toplotne črpalke delati več, da vzdržujejo podobno notranjo temperaturo. Zato začnejo izgubljati svojo učinkovitost pri približno 40 stopinjah in zmanjšajo učinkovitost veliko bolj pri približno 25 stopinjah.

Kaj je tehnologija EVI?

EVI je kratica za (Enhanced Vapor Injection). Toplotna črpalka uporablja tehnologijo EVI, ki lahko deluje pri izjemno nizkih temperaturah, okoli –30 ℃. Energijo črpa iz okoliškega zraka in jo uporablja za ogrevanje vaše hiše.

Inteligentno odmrzovanje M HEAT SUN

Je neodvisno razvit inteligentni način nadzora odmrzovanja. Ko so izpolnjeni pogoji za odtaljevanje, se samodejno preklopi v način odtaljevanja, da se prepreči zmešnjava enote pri odtaljevanju in poraba energije, kar izboljša zanesljivost in ekonomičnost celotne enote.


Naročnik oglasne vsebine je SDP Group

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije