MUČILI SO JO DO SMRTI

Družbo seznanjal z življenjskimi navadami Zorice, sedel bo sedem let

V ponovljenem sojenju je sodišče Trivkoviću prisodilo sedem let in dva meseca zaporne kazni.
Fotografija: Sojenje Milanu Trivkoviću. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Sojenje Milanu Trivkoviću. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – V ponovljenem sojenju za sodelovanje pri ugrabitvi Zorice Škrbić je sodišče Milanu Trivkoviću prisodilo sedem let in dva meseca zaporne kazni.V obtožnici je tožilstvo Trivkoviću očitalo sodelovanje pri ugrabitvi Škrbićeve, sicer dolgoletne partnerice Dejana Vidmarja, ki prestaja dolgoletno zaporno kazen za rop sefov SKB. Skupaj s svojo združbo je od Škrbićeve hotel izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov od ropa banke, ki jih niso nikoli našli.

Pred ugrabitvijo 26. junija 2014 je Trivković Škrbićevo kar nekaj časa opazoval, da bi se druščina seznanila z njenimi življenjskimi navadami. Prav tako jo je prepeljal del poti do gozda na območju ljubljanskega Viča, kjer sta jo mučila druga dva člana združbe, Željko Petrović in Blagoje Sazdov. Slednja sta dejanje priznala že na prvem sojenju in s tožilstvom tudi sklenila sporazum o priznanju krivde.

Trivković je bil na prvem sojenju oproščen, nato pa je višje sodišče maja lani sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje. To se je začelo avgusta lani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije