POSNETEK

Drama v parlamentu: predsednico je tako pretresel, da je prekinila sejo (VIDEO)

Završalo je že na samem začetku ...
Fotografija: Urška Klakočar Zupančič. FOTO: RTV, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Urška Klakočar Zupančič. FOTO: RTV, posnetek zaslona

Poslanke in poslanci so nadaljevali izredno sejo. Na mizi imajo več zakonodajnih predlogov s področja zdravstva, ki so jih na ustavni seji novega sklica državnega zbora vložili v SDS, pa tudi odreditev parlamentarne preiskave za ugotavljanje domnevno nezakonitega financiranja strankarske politične propagande v medijih. 

Tudi danes je bilo v hramu demokracije vse prej kot mirno. Zapletlo se je že na začetku, ko je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič prebrala imena poslancev, ki so se pred današnjo sejo opravičili, nato pa še tiste, ki svoje odsotnosti niso napovedali vnaprej. To je povzročilo kar nekaj slabe volje med poslanci, tudi pri tistih iz koalicije. Protestirala pa je tudi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec

To pa ni bila edina stvar, ki je zmotila poslanko SDS. Klakočar Zupančičevi je očitala, da med vodenjem seje komentira stališča in razpravo, kar pa po njenih besedah ni v skladu s poslovnikom. 

Mojca Šetinc Pašek (Gibanje Svoboda) pa je med razpravo predvajala posnetek z Nove24TV, ki po njenem prepričanju dokazuje, da omenjeni medij »razpihuje sovraštvo«.

Med oddajo Kdo vam laže, ki jo vodi Boris Tomašič, je namreč v studio poklical gledalec, ki je pozival k uporabi orožja proti novi vladi, voditelj pa je izrekel besede, da so »krvavo prišli na oblast in da jih bo treba očitno na tak način tudi odstraniti«.

To pa je predsednico državnega zbora tako pretreslo, da je za 15 minut prekinila sejo. »Drage državljanke in državljani, tudi to je Slovenija,« je med drugim dejala pred prekinitvijo.

Današnjo izredno sejo državnega zbora so sicer ob obravnavi te točke prekinili.

Na policiji sicer zaradi varstva osebnih podatkov primera ne komentirajo, so pa v odzivu za STA zapisali, da so z izjavami že seznanjeni in preverjajo obstoj morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška. Pri tem bodo sodelovali tudi s pristojnim državnim tožilstvom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije