ČE VLADA UKINE SUBVENCIONIRANJE STROŠKOV

Domovi za starejše bodo dvignili oskrbnine

Pristojno ministrstvo jim je pred kratkim sporočilo, da bodo s 1. julijem lahko izredno uskladili cene storitev oziroma oskrbnine.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo 
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo 

Domovom za starejše vlada ne bo več subvencionirala stroškov, zato bodo dvignili cene oskrbnine. Kot je za N1 dejal Denis Sahernik, sekretar Skupnosti socialnih zavodov, ki zastopa tudi domove za starejše občane, se temu ne bo moč izogniti, če želijo še naprej izpolnjevati obveznosti do dobaviteljev blaga in storitev ter zaposlenih. Vlado pozivajo k nadaljevanju proračunskega financiranja.

Pristojno ministrstvo jim je pred kratkim sporočilo, da bodo s 1. julijem lahko izredno uskladili cene storitev oziroma oskrbnine. 

Kje vse bodo zvišali oskrbnine, še ni znano, bo pa to izračunal vsak izvajalec zase.

Kdo bo dvignil cene

Ljubljanski Dom upokojencev Center načrtuje dvig oskrbnine. Kot je povedala direktorica Zlata Marin, so za to krivi višji stroški dela in materiala, elektrike in hrane. Koliko višje bodo oskrbnine, še ne vedo.

V Domu Danice Vogrinec v Mariboru se za dvig oskrbnine še niso odločili, če se subvencioniranje ustavi, pa bo treba razmisliti, kako stroške poravnati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije