DODATKI

Dobra novica za 30.000 družin: toliko več bo na računu

Bliža se 13. april, ko bodo velike družine prejele enoletni dodatek.
Fotografija: FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images

V času, ko se draži vse po vrsti, dodatki, ki jih namenja država pridejo državljanom pridejo, zelo prav. Dodatka za velike družine se v naslednjih dneh lahko vsaj malce razveselijo družine z vsaj tremi otroki. Višina letošnjega zneska v primerjavi s preteklim letom je malenkost višja.

Enkratni dodatek za velike družine bo letos izplačan 13. aprila. Družine s tremi otroki bodo  prejele dodatek v višini 424,30 evra (lani 404,48 evrov), družine s štirimi ali več otroki pa bodo prejele 515,60 evra (lani 491,52 evrov). Letos bo ta dodatek prejelo 29.877 velikih družin (lani 33.243), o njegovi upravičenosti pa odloča CSD, zato staršem ni treba vlagati posebne vloge.

Dan prej enkratni solidarnostni dodatek in dodatek za omilitev posledic visokih energentov

Velike družine z vsaj štirimi otroki lahko v kratkem pričakujejo tudi enkratni solidarnostni dodatek 50 evrov in enkratni dodatek za omilitev posledic visokih cen energentov. Solidarnostni dodatek za odpravo posledic energetske revščine oziroma energetske bone v znesku 150 evrov bo Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije upravičencem nakazal na transakcijske račune v torek, 12. aprila 2022. 

Upravičenci energetskih bonov so še:

• upokojenci, katerih prejemek je v decembru 2021 znašal 1000 evrov ali manj,
• uživalci invalidskih nadomestil, ki so brezposelne osebe, za december 2021 po zakonu, ki ureja socialno vključevanje invalidov,
• prejemniki denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka za december 2021,
• upravičenci do otroškega dodatka od prvega do vključno šestega dohodkovnega razreda za december 2021,
•. upravičenci do dodatka za veliko družino za leto 2021 in
• rejniki, ki so imeli v decembru 2021 sklenjeno vsaj eno rejniško pogodbo v skladu z določbami zakona, ki ureja izvajanje rejniške dejavnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije