IGOR KADUNC

Direktor državne tiskovne agencije odstopa, oglasil se je Urbanija

Za predčasni odhod se je odločil iz osebnih razlogov.
Fotografija: Igor Kadunc. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Igor Kadunc. FOTO: Jože Suhadolnik

Direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Igor Kadunc je na današnji seji nadzornega sveta STA podal odstopno izjavo. Za predčasni odhod se je odločil iz osebnih razlogov, zadnji dan njegovega dela na STA bo predvidoma 13. maj. Nadzorni svet bo razpis za novega direktorja oziroma direktorico objavil predvidoma v torek.

»Ni ozadja, ni nezadovoljstva z mojim delom, ampak le čisto osebna odločitev, da tretjič izkoristim možnost, da lahko kot upokojenec delam, kar me veseli,« ob napovedi svojega odstopa in odhodu v upokojitev pojasnjuje Kadunc.

image_alt
Vlada zvišala sredstva za opravljanje javne službe STA

Kadunc, sicer med drugim nekdanji generalni direktor RTV Slovenija, je na čelo STA kot edini prijavljeni na razpisu prišel 31. oktobra 2021, najprej kot vršilec dolžnosti direktorja, s 1. januarjem 2022 pa je dobil poln petletni mandat. 

image_alt
Kaj bo z agencijo STA? To sta storila Kadunc in Urbanija (VIDEO)

Nasledil je dolgoletnega direktorja STA Bojana Veselinoviča, ki je konec septembra 2021 odstopil po skoraj enoletni ustavitvi financiranja javne službe STA v času vlade Janeza Janše ter neuspešnih pogajanjih s tedanjim direktorjem vladnega urada za komuniciranje Urošem Urbanijo o vnovični vzpostavitvi financiranja.

Ob tem se je oglasil tudi Uroš Urbanija, ki zdaj dela na Planet TV: »Da smo jasni: nisva se v vsem strinjala, sva se pa strinjala, da je potrebno spoštovati zakone in pogodbe. Zato sva po skoraj enem leto, ko njegov predhodnik ni želel spoštovati niti zakonov niti pogodb, po dobrem tednu podpisala pogodbo o financiranju«.

Uroš Urbanija FOTO: Črt Piksi Delo
Uroš Urbanija FOTO: Črt Piksi Delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije