Da ne boste presenečeni: preverite, kje bo sneg do nižin

V petek zjutraj lahko ponekod močno sneži.
Fotografija: Snežilo bo lahko do nižin. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Snežilo bo lahko do nižin. FOTO: Roman Šipić

Danes bo oblačnost od zahoda spet naraščala, zapihal bo jugozahodnik. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem v Zgornjem Posočju že možne manjše padavine. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 5, drugod od 8 do 12 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V noči na petek se bodo padavin okrepile in razširile na vso Slovenijo. Naj vas predvsem v višje ležečih krajih zahodne, osrednje in severne Slovenije v petek zjutraj nikar ne preseneti močno sneženje. Sneženje bo zajelo vsa gorstva, snežilo bo do dolin. Meja sneženja se bo v delu Notranjske, Gorenjske, Koroške in osrednje Slovenije gibala na 400 do 700 metrih nadmorske višine, na jugu in vzhodu Slovenije pa nad okoli 900 metri. Ob močnejših padavinah lahko občasno predvsem ponekod na severnem Notranjskem, Gorenjskem, Koroškem in lokalno v osrednji Sloveniji zjutraj in del dopoldneva sneži tudi do nižin. Ob morju se bo prehodno okrepil jugo, ki bo zjutraj hitro ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, po nižinah Primorske okoli 7 stopinj.

Na Kredarici je 330 centimetrov snega. FOTO: Arso
Na Kredarici je 330 centimetrov snega. FOTO: Arso


V petek čez dan bodo padavine postopno slabele in popoldne ponekod ponehale. Dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem pihal jugozahodnik, popoldne na severovzhodu severni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj, ponekod v severni Sloveniji pa nekaj stopinj nad ničlo.

V noči na soboto bo prehodno spet nekaj padavin predvsem na jugu države. V soboto bo sprva oblačno, popoldne pa se bo od severa postopno delno razjasnilo, predvsem na vzhodu bo možna kakšna popoldanska ploha. V nedeljo kaže na dokaj sončno vreme, v ponedeljek pa se bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije pojavljale manjše padavine. Nato bo večinoma suho vreme vsaj do petka. V drugi polovici tedna bo nekoliko toplejše.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije