DRUGA PLAT

Zavod Kengurujčki: V tej zgodbi imajo tudi starši masla na glavi do neba

Očitno so pri nas osumljenci krivi, še preden so pravnomočno obsojeni, opozarja odvetnik.
Fotografija: Prostori Zavoda Kengurujčki za otroške zabave na Podutiški cesti. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Prostori Zavoda Kengurujčki za otroške zabave na Podutiški cesti. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Policija je po objavi primera domnevnega surovega ravnanja z otroki v ljubljanskem Zavodu Kengurujčki prejela več prijav in primer aktivno preiskuje. Večina je nemudoma obsodila takšno ravnanje, nekateri pa so vendarle opozorili, da velja načelo nedolžnosti, dokler krivda ni dokazana. Nekateri celo dvomijo, da je bilo vse, kar je bilo prikazano, resnično, drugi pa del krivde pripisujejo staršem, ki so kljub sumom, da ni vse v redu, otroka še vedno dan za dnem vozili v isti vrtec. 



Odvetnik, ki ga ne bomo imenovali, je na objavo ministra Jerneja Pikala o obsojanju nelegalnih praks na področju varovanja otrok na twitterja zapisal: »Očitno so pri nas osumljenci krivi, še preden so pravnomočno obsojeni. Kaj obsojeni, šele v fazi predkazenskega postopka, ko so podani zgolj razlogi za sum ...«

​Starši so v prispevku na nacionalni televiziji RTV Slovenija dejali, da je bil otrok dehidriran in da se je upiral, zato je nekaterim čudno, da so bili vse do danes tiho in otroka dan za dnem vozili v ta isti zavod. Eden od komentatorjev piše, kako je mogoče, da v vseh teh letih nihče ni opazil ničesar: »Noben vzgojitelj, sosedje, starši ... Kaj to pove o ljudeh?« »Čakajte malo. A se nobenemu izmed staršev ni zdelo čudno, da niso dobili normalnega računa?« piše nekdo drug.

Nekatere zanima, kakšno kazen bodo plačali starši #kengurujcki zaradi plačevanja na črno, druge pa, kako je lahko nekoga strah prijaviti nasilje nad otroki.

Precej neposreden je tudi ta komentar: »V tej zgodbi imajo namreč tudi starši masla na glavi do neba. Da se niso pozanimali v kak vrtec dajejo otroke, preko plačevanja na roke in pogodb s tretjimi osebami itd. Res niso prvi krivci, imajo pa tudi nekaj razlogov za 'skrivanje'.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije