HUDA URA NAD SLOVENIJO

Voda ogroža objekte, plazovi zapirajo ceste

Ni še konec.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: PGD Prevalje
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: PGD Prevalje

LJUBLJANA – Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, nad Slovenijo se je zneslo vreme. Divjanje narave je marsikje povzročalo številne težave, gasilci po skoraj vsej državi imajo polne roke dela z intervencijami, predvsem zaradi plazov in meteorne vode. V nadaljevanju popoldneva in proti večeru naj bi bila na udaru predvsem vzhodna Slovenija.
 
Preberite še:
VIDEO: Za dele Slovenije razglašen najvišji alarm

Ob 11.35 je na Partizanski cesti v Mežici meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. S protipoplavnimi vrečami so jo zaščitili gasilci PGD Mežica. Od 12.50 je zaradi zemeljskega plazu zaprta cesta Onkraj Meže proti kmetiji Jež.

Ob 11.36 se je v Podpeci čez lokalno cesto sprožil zemeljski plaz. S pomočjo delovnega stroja so ga odstranili gasilci PGD Črna na Koroškem.

Ob 12.14 sta se na cesto Prevalje–Leše sprožila dva zemeljska plazova. Gasilci PGD Prevalje so s pomočjo delovnega stroja en plaz očistili, na drugem pa cesto delno odprli za intervencijska vozila. Cesta je do nadaljnjega zaprta za preostala vozila. Na Prisojah so delavci komunalnega podjetja s pomočjo delovnega stroja očistli cesto. Na cesto Breznica–Strojna se je sprožil zemeljski plaz. S pomočjo delovnega stroja ga odstranjujejo gasilci PGD Prevalje. Malo pred poldnevom je na Trgu 30 in Trgu 33 v občini Prevalje meteorna voda zalila kleti stanovanjskega bloka. Izčrpali so jo gasilci PGD Prevalje. 

V Ivančni Gorici je malo po 13. uri meteorna voda zalila prostore knjižnice.

V Ljubljani je poplavljen podvoz na Zaloški cesti. Zaradi poplavljenega vozišča je zaprta cesta Arja vas - Velenje pri Veliki Pirešici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije