NOČEJO GA VEČ

Direktorju, ki je razbil avtomobil, želijo pokazati vrata

Njegovo ravnanje škodi ugledu agencije.
Fotografija: Igor Velov. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Igor Velov. FOTO: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Svet agencije za varnost prometa (AVP) je soglasno sklenil ministrstvu za infrastrukturo podati predlog za predčasno razrešitev Igorja Velova z mesta direktorja agencije.

Predrto in ukrivjeno vozilo Velova. FOTO: Boštjan Fon
Predrto in ukrivjeno vozilo Velova. FOTO: Boštjan Fon
Predsednik sveta Jure Prestor je pojasnil, da svet do seje ni prejel ustreznih pojasnil Velova, razrešitev pa predlagajo, ker so ocenili, da njegovo ravnanje škodi ugledu agencije. Hkrati je svet podal predlog za imenovanje Vesne Marinko za v. d. direktorja za največ šest mesecev. Prestor je izrazil prepričanje, da bo AVP pod njenim vodstvom deloval odgovorno, strokovno in v skladu z zastavljenimi cilji in nalogami.

Velov domnevno pijan

Pred dnevi so v Kranju opazili vozilo, ki ga je uporabljal Velov, razbito na parkirnem prostoru, potem ko se je okoli enih popoldne v Stražišču pri Kranju zgodila prometna nesreča v krožišču. Citroën C4 je bil pošteno obtolčen, sprednja desna pnevmatika predrta, pa tudi platišče je bilo ukrivljeno.

Policija je pojasnila, da Velovu, ki je sodeloval z njimi, niso dali pihati, ker »niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa, ki se odreja, če bi bil voznik dobljen med vožnjo ali če bi bil kot neposredni udeleženec udeležen v prometni nesreči. Nobeden od teh dveh pogojev ni bil izpolnjen.« Nekateri mediji, ki so se pri tem sklicevali na očividce, so poročali, da je bil Velov vidno pijan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije