TEMATSKI VIKENDI

Super vikendi pri jezeru

Tematske nedelje, ki so jih pred leti začeli prirejati v Notranjskem regijskem parku, so se zelo dobro prijele; zaradi velikega zanimanja obiskovalcev, predvsem družin, so se odločili, da jih razširijo še na soboto.
Fotografija: Notranjski park vabi na tematske sobote in nedelje. Fotografije: Primož Hieng
Odpri galerijo
Notranjski park vabi na tematske sobote in nedelje. Fotografije: Primož Hieng

Prve tematske sobote in nedelje so že izpeljali, obiskovalce pa k Cerkniškemu jezeru vabijo vse do 22. septembra. Pripravljajo še osrednji dogodek, to je dan Notranjskega parka, ki bo v soboto, 25. maja.
Notranjski park vabi na tematske sobote in nedelje. Fotografije: Primož Hieng
Notranjski park vabi na tematske sobote in nedelje. Fotografije: Primož Hieng

Naslednji konec tedna bodo namenili jezeru po dolgem in počez. V soboto, 11. maja, bo na vrsti ogled muzeja in makete Cerkniškega jezera, nato pa še panoramska vožnja z lojtrnikom s konjsko vprego. V nedeljo bo voden izlet s kolesi okrog največjega slovenskega jezera, ko je to polno, seveda.
Sredi meseca se bodo posvetili hrani v naravi.

V soboto, 18. maja, bo na sporedu kulinarična delavnica od zrna do kruha, še prej pa vožnja z lojtrnikom. V nedeljo vam bo inštruktor preživetja v naravi pokazal, kako najti hrano v gozdu. V soboto, 25. maja, bo na parkirišču pri Dolenjem jezeru še dan Notranjskega parka. V nedeljo bo pohod po Jankovih stopinjah ob izvirih Cerkniškega jezera.
Ob dnevu parka bodo pripravili tudi športne dejavnosti.
Ob dnevu parka bodo pripravili tudi športne dejavnosti.

V soboto, 1. junija, se boste lahko v okolju Cerkniškega jezera naučili veslati, v nedeljo pa bo na vrsti tek ob Cerkniškem jezeru z 11,5-kilometrsko preizkušnjo. Naslednji konec tedna, 8. in 9. junija, bo program pripravila Hiša izročila, ki bo predstavila bogato nesnovno izročilo Notranjske z lanarstvom, kovaštvom in destilarno olj.

V soboto, 15. junija, bodo pripravili voden kolesarsko-pohodniški izlet Od presihajočega jezera do naravnih mostov, torej od Cerkniškega jezera do Rakovega Škocjana, v nedeljo pa voden sprehod po slikoviti dolini Rakovega Škocjana, ki je nastala, ko se je zrušil jamski strop. V soboto, 22. junija, se bodo posvetili gozdni pedagogiki, v nedeljo pa bodo obiskovalci spoznavali uporabne rastline, ki rastejo ob Cerkniškem jezeru.


Sobota, 29. junija, bo namenjena ogledu muzeja in makete Cerkniškega jezera, nato pa bo sledila panoramska vožnja z lojtrnikom s konjsko vprego. V nedeljo bo na vrsti ogled jam, kamor odteka voda iz jezera.
V soboto, 6. julija, bo na vrsti ribiški dan, v nedeljo pa domače ribje kosilo. V soboto, 13. julija, bodo pripravili voden ogled čebelarske poti ob Cerkniškem jezeru, ki vključuje degustacijo in vožnjo z lojtrnikom, v nedeljo pa se bodo obiskovalci sladkali z medeno poslastico.
Vožnje z lojtrnikom so vedno zanimive.
Vožnje z lojtrnikom so vedno zanimive.

V soboto, 20. julija, bodo ponovili ogled jam, kamor odteka voda iz jezera, v nedeljo pa bo na vrsti pohod ob izvirih Cerkniškega jezera. Na zadnjo julijsko soboto bodo prišli na svoj račun otroci z igrami v naravi, v nedeljo pa se bo obiskovalcem na lojtrniku pridružil biolog, ki bo povedal kaj več o življenju okrog jezera.


Tudi avgust in september bosta ob in na Cerkniškem jezeru zelo pestra, program tematskih sobot in nedelj pa si lahko ogledate tudi na spletni strani Notranjskega regijskega parka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije