53. pohod Slovenskih novic

E-prijavnica: Sto žensk na Triglav 2018

Spoštovane bralke, izpolnite e-prijavnico (povezava je na dnu besedila) in se udeležite zgodovinskega pohoda sto žensk na Triglav.
Fotografija: FOTO: Delo
Odpri galerijo
FOTO: Delo

Pod zaščitnim znakom Sto žensk na Triglav je bilo na vrhu Slovenije že več kot pet tisoč Slovenk in tudi več tujk, čeprav je malo manjkalo, pa ne bi bilo zaradi besnega deževja niti prvega pohoda, kaj šele vseh naslednjih.

Prvi pohod leta 1966 je bil mišljen le kot enkratna akcija tednika TT, ki je izhajal v sklopu Delove časopisne hiše. Ker pa se je dober glas takoj po vrnitvi udeleženk v dolino razširil po vsej državi, so se ženske še isti mesec že začele prijavljati za naslednje leto! Redakciji tednika TT ni preostalo drugega kot ponoviti organizacijo gorniškega romanja nežnega spola na sam vrh dežele, saj bi drugače tvegali sveto jezo žensk. To ni bilo preveč pametno niti takrat, pa priznajmo, ni niti danes. Tretji ženski pohod na Triglav leta 1968 je bil že tradicionalen.



Pod budnim očesom GRS-ja

Na Slovenskih novicah smo kot licenčni naslednik za tedniki TT, ITD, Teleks in Plus ter časnika Delo pohod v svoje naročje sprejeli leta 1991. Ponosno lahko zapišemo, da smo poleg vseh stotnij naših ljubkih pohodnic ter spremljevalcev ustvarili zagotovo najbolj prepoznan pohod pri nas. Udeleženke pohodov Sto žensk na Triglav, pa naj so bile izkušene planinke ali prvič v visokih gorah, so vedno vodili v svetovnih gorstvih in najbolj razvpitih stenah Himalaje ali Južne Amerike preizkušeni alpinisti, izprašani gorski vodniki, vojaški gorniki, pripadniki gorske enote policije in zadnjih devet let vsega zaupanja vredni možje v značilnih rdeče-črnih oblačilih, člani različnih postaj Gorske reševalne zveze Slovenije.



Prvi teden septembra jo mahnemo na pot

Tako kot vedno, se bomo zbrali dan pred pohodom, v četrtek, 6. septembra 2018 v Lescah, od koder vas popeljemo do Rudnega polja. Tam se bomo spoznali, preverili vašo opremo, seveda večerjali in prespali v pravih vojaških posteljah. Naslednji dan, v petek, 7. septembra, jo bomo krenili v smeri Jezerc, čez Studorski preval do Vodnikovega doma, nato po daljšem počitku še do doma Planika. Do tja gremo v vsakem vremenu!

Če bodo prilike ugodne, stopimo še isti dan na vrh Triglava, drugače nas čaka vzpon v soboto, 9. septembra, ko bo tudi povratek po isti poti na Pokljuko. Več podrobnosti o pohodu boste lahko izvedele v naših tiskanih izdajah ob sobotah. Naj vam izdamo še eno drobno podrobnost: več oddanih kuponov, več možnosti pri žrebu imate. Prostora je namreč samo za stoterico prijavljenih.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije