MESTNI PROMET

Ste slišali: za voznike in potnike nove podražitve

Cene parkiranja in mestnega prevoza v Ljubljani bodo kmalu dražje.
Fotografija: Parkiranje se bo marsikje po Ljubljani podražilo. Nespremenjene ostaja le urno parkiranje v coni 3. FOTO: Janez Petkovšek, Delo
Odpri galerijo
Parkiranje se bo marsikje po Ljubljani podražilo. Nespremenjene ostaja le urno parkiranje v coni 3. FOTO: Janez Petkovšek, Delo

LJUBLJANA – Ljubljanska parkirišča in tržnice so mestnim svetnikom poslale predlog podražitve parkirnine v centru Ljubljane za 10 centov na uro ter garažnih hišah Kozolec in Kongresni trg za 30 centov na uro. Predlog bo skoraj verjetno sprejet, zato lahko v slovenski prestolnici pričakujemo zvišanje cen parkiranja že sredi februarja.

Parkiranje v strogem centru v coni 1 se bo podražilo s 70 na 80 centov na uro, parkiranje na območju zunaj ožjega mestnega prometa v coni 2 s 50 na 60 centov na uro, cona 3 pa bi ostala nespremenjena, in sicer 40 centov na uro.

Podražitev parkirnih hiš

Ura parkiranja v garažni hiši Kozolec bi se z 1,20 evra na uro podražila na 1,50 evra na uro, prav tako bi se podražila urna parkirnina v garažni hiši Kongresni trg. Cena za abonente (fizične osebe) za mesečno parkiranje v parkirni hiši s tarifo H-2 se bo s 120 evrov na mesec dvignila na 132 evrov na mesec. Mesečni najem v garažni hiši s tarifo H-3 (abonenti pravne osebe) pa se bo z 200 evrov na mesec podražil na 220 evrov na mesec.

V ŠRC Stožice ostaja cena parkiranja za osebne avtomobile nespremenjena.

Cena enkratne vožnje z LPP se bo podražila na 1,30 evra. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Cena enkratne vožnje z LPP se bo podražila na 1,30 evra. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Podražitev mestnih avtobusnih vozovnic

Ljubljanski mestni svet bo na februarski seji 18. februarja odločal tudi o podražitvi enkratne vozovnice za LPP. Predlagano je povišanje za 10 centov (z 1,2 na 1,3 evra na vožnjo). Spremembe naj bi se uveljavile 1. aprila letos.

Cene mesečnih vozovnic ostajajo enake, je pa z aprilom predvidena uvedba splošne in upokojenske neprenosljive letne vozovnice. Letna splošna neprenosljiva bi stala 365 evra, letna upokojenska pa 220 evrov. LPP je doslej ponujal le letno vozovnico, ki pa stane 420 evrov.


Višje cene tudi v primestnem prometu

Ljubljanski potniški promet namerava povišati tudi cene vrednostne vozovnice za vožnje v primestne občine. Za vožnje med Ljubljano in Iško vasjo, Polhovim Gradcem ter Vodicami bo treba namesto sedanjih 1,6 evra plačati 1,75 evra. Vožnja med Ljubljano ter Grosupljim in delom Brezovice pa bo odslej stala najverjetneje 2,7 evra in ne več 2,5 evra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije