PROSIJO ZA POMOČ

Ste mladi, zdravi in pripravljeni pomagati? V Celju iščejo prostovoljce

Civilna zaščita Celje išče ljudi, ki bi bili pripravljeni pomagati.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Število okužb z novim koronavirusom se ne umirja in tudi v Celju imajo kar nekaj težav, zaradi naraščajočega števila bolnikov. Pozivajo vse mlade, zdrave polnoletne osebe, da se pridružijo bazi prostovoljcev Civilne zaščite Celje za pomoč najbolj ranljivim skupinam v povezavi z epidemijo koronavirusa.
 
Naloge, ki jih bodo opravljali prostovoljci so dostava hrane ranljivim skupinam in pomoč pri delitvi le te, dostava zdravil starejšim občanom in še kakšne naloge, ki bi pomagale ljudem v stiski. Obrazec za prijavo najdete tukaj.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo v sredo največ okužb potrjenih v občini Ljubljana, in sicer 305. Na Celjskem oz. Savinjski regiji so včeraj potrdili 391 okužb, največ v občini Celje, in sicer 80 potrjeno okuženih. To je največji dnevni skok potrjeno okuženih v Celju od začetka epidemije bolezni covid-19. V Celju je bilo v zadnjem tednu v povprečju potrjenih kar 44 okužb z novim koronavirusom na dan. 14-dnevna pojavnost je kar 861,9 okuženih oseb na 100.000 prebivalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije