PANORAMSKA VOŽNJA

Starodobniki po cvičkovi deželi

Devetdeset avtomobilov in motorjev različnih starosti in znamk se je že šestič odpravilo na panoramsko vožnjo.
Fotografija: Dobri stari fički FOTOGRAFIJE: Nada ČerniČ Cvetanovski
Odpri galerijo
Dobri stari fički FOTOGRAFIJE: Nada ČerniČ Cvetanovski

Sredi sobotnega dopoldneva so iz zvočnikov na nekdanji železniški postaji Tržišče, kjer ima sedež Klub ljubiteljev starodobnih vozil Mirnske doline Hrast Tržišče, odmevale partizanske pesmi. Okrog železniške postaje so bila parkirana starodobna vozila, kakšnih devetdeset najrazličnejših znamk in starosti, veliko tudi mopedov in motorjev, je privabljalo poglede in vzbujalo občudovanje zbranih, ki so se odzvali vabilu na praznovanje dneva mladosti.
Dobri stari fički FOTOGRAFIJE: Nada ČerniČ Cvetanovski
Dobri stari fički FOTOGRAFIJE: Nada ČerniČ Cvetanovski

Klub ljubiteljev starodobnih vozil iz Tržišča, ki šteje 150 članov in bo letos jeseni proslavil 20-letnico delovanja, je namreč že šesto leto zapored na ta dan pripravil panoramsko vožnjo po cvičkovi deželi.

Člani društva so neumorno pekli jajca na oko in nahranili številno množico, nato pa je s 46 let starim cadillacom Tita in Jovanko na prizorišče pripeljal osebni šofer Milan, ki je tudi lastnik vozila, to je pred desetimi leti uvozil iz Amerike. »To vozilo nima cene in ne bo nikoli na prodaj,« je povedal ponosni lastnik prestižnega oldtajmerja, ki njemu in njegovi družini veliko pomeni. Zadovoljen je tudi, ker sta se nad vozilom navdušili njegovi hčeri in se občasno z njim odpeljeta na kakšno vožnjo.
Zeleni lepotec
Zeleni lepotec

Starodobniki so se v spremstvu motoristov, ki so skrbeli za varnost in na križiščih usmerjali promet, najprej ustavili na izletniški kmetiji Piškur v Čužnji vasi pri Trebelnem, zatem pa v vasi Podulce pri Raki v občini Krško, kjer stoji vinska klet družine Kralj.

Na kozarček vina je starodobnike povabil še Kraljev sosed Ivan Vizler, karavana pa je druženje zaključila tam, kjer ga je začela – na nekdanji železniški postaji, kjer je vsakega udeleženca čakal golaž.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije