NOVO BRDO

Stanovanjski sklad odstopil od pogodbe: Predlogi in izsiljevanje so bili nesprejemljivi

Stanovanjski sklad je sprožil tudi postopek za unovčenje bančne garancije za dobro izvedbo del.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo

LJUBLJANA – »Stanovanjski sklad RS je bil zaradi zaščite svojih interesov prisiljen odstopiti od gradbene pogodbe z družbo Rafael, d. o. o., iz Sevnice. Izvajalec, ki smo ga izbrali na javnem razpisu, je grobo kršil pogodbeno prevzete obveznosti, zaradi česar je prišlo tudi do popolnega zastoja del pri izvedbi zemeljskih del in varovanja gradbene jame na projektu Novo Brdo E2 in E3 v Ljubljani,« je povedal direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec.

Stanovanjski sklad je sprožil tudi postopek za unovčenje bančne garancije za dobro izvedbo del. Sporazumnega dogovora z izvajalcem niso mogli skleniti: »Njihovi predlogi in izsiljevanje so bili nesprejemljivi, saj bi to lahko ogrozilo realizacijo in izvedbo celotnega projekta gradnje javnih najemnih stanovanj na lokaciji Novo Brdo.« Pravijo tudi, da se je izkazalo, da izvajalec ni imel nobenega namena, da bi dela opravil vsaj v določenem razumnem dodatnem roku, saj je gradbišče že vsaj mesec dni popolnoma opuščeno in se na njem ne izvajajo nobena dela več.
 
Stanovanjski sklad Republike Slovenije bo v naslednji dneh ocenil škodo, ki jo je utrpel, povračilo pa bo od izvajalca v celoti uveljavljal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije