Predstavitvena informacija

S fotografijo sladoleda do nagrad  

Objavljeno 03. julij 2018 15.17 | Posodobljeno 05. julij 2018 14.26 | Piše: P. I.

Imate radi sladoled in potovanja? Pripravili smo nekaj zanimivih nasvetov, kako narediti popolno fotografijo sladoleda, ki vam lahko z nekaj sreče prinese oboje.

S fotografijo sladoleda do nagrad  
Sladoled FOTO: HOFER
Barve 
Pisani poletni okusi naj se odražajo tudi na vaših fotografijah, zato ne pozabite na različne kontraste. Vedno poskrbite, da bo barva ozadja vaše fotografije drugačnega odtenka kot vaš sladoled. Vaniljev sladoled tako fotografirajte na temni podlagi, medtem ko pri čokoladnem okusu poiščite svetlo ozadje, kar bo poudarilo temno barvo.
Serviranje
Ker na fotografiji ne zaznamo okusov, je treba veliko pozornosti nameniti predvsem postavitvi. Sladoled lahko servirate na mnogo načinov – v kornetu, posodici, kozarcu, na krožniku in še bi lahko naštevali. Pri tem se držite pravila, da so vsi dodatki, ki jih uporabljate, okusni in primerni za uživanje. 

Uporaba filtrov
Marsikdo se danes poslužuje uporabe filtrov, ki fotografijo v trenutku spremenijo in jo, v večini primerov, naredijo privlačnejšo. Gre za lastno presojo, vseeno pa je marsikdaj najboljši učinek dosežen zgolj s poudarkom ali odvzemom svetlobe. Poskusite.

Kako do nagrade?
Če ste ob branju prejšnjih vrstic tudi sami začutili željo po sladoledu, vas vabimo, da sodelujete v nagradni igri, ki vas lahko z malo sreče popelje v Firence, vaš zamrzovalnik pa napolni z 10 kilogrami sladoleda. Izvirno fotografijo HOFERjevega sladoleda Grandessa objavite na svojem Instagramu in jo opremite s tagom @hoferslo in oznako #HoferjevSladoled. Nagradna igra poteka od 11. junija do 15. julija 2018, nagradili pa bodo tudi 300 drugih objavljenih fotografij. Za vse navdihe vas vabimo, da na Instagramu pobrskate pod oznako #HoferjevSladoled.
Deli s prijatelji