PRISKOČILI NA POMOČ

Rotary Distrikt Slovenija z donacijo UKC Ljubljana v višini 80 tisoč evrov (VIDEO)

Omogočili so nakup 30 kompletov zaščitne opreme.
Fotografija: Janez Poklukar in Irena Kos. FOTO: Rotary Distrikt Slovenija
Odpri galerijo
Janez Poklukar in Irena Kos. FOTO: Rotary Distrikt Slovenija

Rotarijci so ponovno dokazali, da sledijo svojemu osnovnemu vodilu, to je delovanju za dobrobit drugih ljudi in skupnosti. Rotary Distrikt Slovenija je namreč Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana predal donacijo za nakup zaščitne opreme v višini 80 tisoč evrov.

Guvernerka Rotary Distrikta Slovenija Irena Kos je ob tem poudarila, kako pomembno je v teh težkih trenutkih za slovensko družbo in zdravstvo stopiti skupaj, saj lahko le tako premagamo vsenavzočno epidemijo covida-19. »Z veseljem smo se odločili, da priskočimo na pomoč tistim, ki v prvih vrstah pomagajo soljudem. Vsi skupaj smo v boju s to boleznijo in le skupaj nam jo bo uspelo tudi premagati,« je povedala.
 
Donacijo je v imenu UKC Ljubljana sprejel Janez Poklukar, generalni direktor, in ob tem povedal: »V teh časih, ko je do zaščitne opreme priti še težje, nam donacija pomeni ogromno. Iskrena hvala, da nam pomagate, da lahko stroka opravlja svoje poslanstvo. Donacijo razumemo tudi kot veliko priznanje našemu delu in kot zavezo za nadaljnji razvoj središča znanj za zdravje Slovenije«.
 
Komplet zaščitne kapuce, tako imenovani »skafander«, lahko ključno pripomore k bolj varni oskrbi. Z donacijo 80 tisoč evrov je Rotary Distrikt Slovenija omogočil nakup 30 kompletov zaščitne opreme.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije