OGORČENI POSLANCI

Premierja mikrofon ne bo videl, Šarec pojasnjuje

Za nagovore bo še priložnost, pravi slovenski premier.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Predsednik vlade Marjan Šarec je sprožil val ogorčenja, potem ko je zavrnil ponudbo Evropskega parlamenta, da bi prihodnji teden nastopil na njegovem plenarnem zasedanju v Strasbourgu ter predstavil svojo vizijo prihodnosti EU.
 

Po tej novici so se kritično na Šarčevo odločitev odzvali številni politiki, tako z levega kot desnega pola. Med drugim je članica SD Tanja Fajon zapisala na twitterju, da je to zamujena priložnost. Podobno meni tudi evropski poslanec Igor Šoltes.
 

Škandalozno dejanje

Žan Mahnič, SDS, je zapisal: »Evropski parlament pač ni vaška veselica, v dvorani pa ne bo @JJansaSDS, da bi patetični @sarecmarjan lahko govoril, kako je sestavil Vlado, mi pa ne. Nekdo, ki ne vidi dlje od lastnega nosa, ne more govoriti o prihodnosti EU. Vsaj poslancem ne bo potrebno poslušati tega jamranja

 

Nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak meni, da je to sramota, in se sprašuje, ali se Marjan Šarec po tem škandaloznem dejanju sploh zaveda, da Slovenija leta 2021 spet predseduje EU.
 


Šarec: Srečno vsem na volitvah

Po dopoldnevu ostrih kritik in namigovanj o zamujeni priložnosti se je na twitterju oglasil predsednik vlade in zapisal: »Moj govor v Evropskem parlamentu v tem času bi bil lahko razumljen kot predvolilni. Tisti, ki mi danes očitate, ker ne bom imel govora, bi mi v nasprotnem primeru očitali prav to. Za nagovore bo še priložnost, saj nas čaka predsedovanje 2021. Srečno vsem na volitvah!«





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije