GROŽNJE?

Kordiš zagrozil novinarjem: Da se to nikoli in nikdar več ne ponovi

Novinar je potrkal na vrata, medtem ko je spal.
Fotografija: Miha Kordiš. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Miha Kordiš. FOTO: Blaž Samec

S torka na sredo je potekala seja odbora državnega zbora za delo, ki je trajala kar do dopoldneva. Med poslanci, ki so bedeli vso noč, je bil tudi Miha Kordiš (Levica). Predsedujoča Eva Irgl (SDS) je prav njega krivila za to, da je bila seja tako dolga, saj naj bi dolgotrajno predstavljal svoja stališča in vlagal dopolnila.

Okoli 10. ure so morali sejo odbora prekiniti, saj se je nadaljevala redna seja državnega zbora. A Kordiš se je očitno ni udeležil, saj je verjetno moral nadoknaditi spanec, brez katerega je ostal ponoči.

Novinar oddaje Svet se je odločil za malce nenavadno potezo, saj se je odpravil k poslancu domov, da bi mu ponudil kavo. Okoli 13.15 je tako potrkal na vrata poslanskega stanovanja, a mu je odprlo dekle Mihe Kordiša, saj je on spal. Novinarja je prosila tudi, da govori malce tiše, da ga ne bi zbudili. A to je poslanca očitno močno razburilo, saj se je kasneje razpisal na Facebooku.

Kordiš: Kamera ne bo edina stvar, ki jo boste pustili pri meni

»S kamero in mikrofonom so zato zapeli mojo (presenečeno) drago - brez privoljenja.Posnetek, ki je nastal, je kaj lahko simpatičen. A predatorska praksa, da človeku vpadeš na vrata in skočiš na njegove bližnje, je zavržena. Še posebej, če ga nato obelodaniš v javnosti na način, da se sporočilo razume kot “lejte ga, spi sredi dneva, kakšen lenuh!” Nimam pravice do poštene obravnave? do zasebnosti? Niti moji bližnji ne? Nimam pravice do spanca in počitka - potem, ko spustim dušo na seji, kot jo je sposoben redkokdo?« je med drugim zapisal poslanec in pozval novinarje, naj raje česa takega ne ponovijo.

»Da se to nikoli in nikdar več ne ponovi! Kamera ne bo edina stvar, ki jo boste na mojem pragu pustili,« je opozoril.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije