PROTEST GOSPODARSTVA

Meščeve besede izzvale paniko med gospodarstveniki

GZS zahteva, da se vlada distancira od njegove »sovražne ideje«.
Fotografija: Sonja Šmuc je v imenu gospodarstvenikov izrazila ogorčenje zaradi izjav koordinatorja Levice Luke Mesca. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Sonja Šmuc je v imenu gospodarstvenikov izrazila ogorčenje zaradi izjav koordinatorja Levice Luke Mesca. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Besede Luke Mesca, prvega obraza Levice, v oddaji Tarča na RTV Slovenija so naletele na oster odziv tudi med gospodarstveniki. Generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenija (GZS) Sonja Šmuc je po njegovi izjavi, da je napoved družbe Akrapovič o selitvi v predvidljivejše poslovno okolje bolj izsiljevanje in izgovor, izrazila ogorčenje ne le nad »absurdno izjavo«, ki »razkriva nepoznavanje temeljne zakonodaje s področja gospodarstva kakor tudi nepoznavanje in nerazumevanje zakonitosti delovanja gospodarskega in družbenega sistema«, ampak tudi nad tem, da se nobeden izmed koalicijskih partnerjev bodoče vlade Marjana Šarca ni odzval na to izjavo.

Sovražna ideja Mesca

GZS postavlja vprašanje, ali to pomeni, da se je nova koalicija odločila z visokimi davki in dodatnimi obremenitvami izgnati slovenska podjetja in kriminalizirati njihove poslovne odločitve.

V imenu gospodarstva tudi zahteva, da se DZ opredeli do izjave Meseca »tako v svoji pristojnosti zakonodajne veje oblasti kot skozi prizmo kršenja etičnih načel« ter da se koalicija distancira od gospodarstvu sovražne ideje, ki jo predstavlja Mesec.



Šmučeva se je medtem sestala tudi s Šarcem, po sestanku pa povedala, da je mandatar na sestanku izpostavil nujnost ohranitve gospodarske rasti in zdravih javnih financ.



Šarec se je sicer odzval tudi na Tarčo:

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije