KONEC SODELOVANJA?

Mesec: Vlado vleče v desno. Razmislili bomo o prekinitvi sodelovanja

Objavljeno 20. junij 2019 12.21 | Posodobljeno 20. junij 2019 12.35 | Piše: T. V.

Levica je nezadovoljna zaradi prodaje Abanke.

Levica se je pred letom dni ponudila kot rešitelj in Šarcu prek projektnega sodelovanja omogočila sestavo vlade. FOTO: Zaslonski posnetek
LJUBLJANA – Odločitev Slovenskega državnega holdinga (SDH), da proda Abanko, je očitno sodu izbila dno. Stranka Levica je zaradi odločitve nezadovoljna in bo razpravljala o tem, ali še sodelovati z vlado Marjana Šarca, ki brez podpore Levice v DZ nima 46 glasov.

»Abanko je prodala vlada Marjana Šarca. Izsiljeno prodajo bi morali zaustaviti, pa niso niti poskusili,« so že včeraj, ko je SDH sporočila svojo odločitev o prodaji tretje največje banke pri nas, zapisali v Levici. Danes pa je koordinator stranke Luka Mesec ponovil, da vlada »v nobenem primeru izsiljenega postopka privatizacije ni skušala ustaviti. Premier Marjan Šarec ni niti enkrat sklical sestanka, da bi s strani Evropske komisije izsiljeni prodaji skušala ustaviti. Vlado vleče v desno.«

V Levici so s sodelovanjem z vlado nezadovoljni. Pred 14 dnevi so bili na sestanku pri premierju, kjer so izrazili željo, da se do poletja dogovorijo o štirih za stranko pomembnih področjih, a se v dveh tednih od sestanka ni nič premaknilo v tej smeri, pravi Mesec. V stranki bodo zato razpravljali, ali bodo prekinili sodelovanje z vlado. Odločitev bo na koncu sprejel svet stranke, odločitev pa naj bi bila znana sredi julija.

O tem, kako bodo v Levici glasovali (oz. ali bodo sploh glasovali) o interpelaciji ministra za obrambo Karla Erjavca, bodo sporočili jutri, je še dejal Mesec.
Deli s prijatelji