VOLILNI IZID

Kakšen boj v Mariboru: napeto do konca

Aktualni župan se poslavlja. Prihaja boj v drugem krogu.
Fotografija: Saša Arsenović je na volišče prišel v družbi. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Saša Arsenović je na volišče prišel v družbi. FOTO: Tadej Regent, Delo

MARIBOR – V dirko za stol župana Mestne občine Maribor se je letos vključilo kar 18 kandidatov. Odločen ne so volivci podelili aktualnemu županu Andreju Fištravcu, v drugem krogu se bosta tako pomerila nekdanji župan Franc Kangler in Saša Arsenovič. Za zdaj se po delnem izidu za drugi krog borita Kangler in Fištravec. Rezultati se spreminjajo iz minute v minuto. Po 99,87 odstotka preštetih glasov za skoraj tri odstotke vodi Arsenovič (38,20 odstotka), Kangler mu sledi z 31,4. Aktualni župan Andrej Fištravec se bo očitno od županskega prestola poslovil, zbral naj bi komaj dobrih osem odstotkov glasov.

Na predčasnem glasovanju, ki je potekalo od torka do četrtka, je v Mariboru predčasno glasovalo 2510 ljudi ali slaba 2,8 odstotka. Med njimi je bil tudi Kangler. 

Arsenovič upa na vsebinski drugi krog

»Danes je v resnici zmagal Maribor. Hvala Mariborčani in Mariborčanke, da ste odšli na volišča. Čutim, da si Maribor želi resničnih sprememb in obljubljam, da bomo skupaj z mestnimi svetniki in mestnimi svetnicami uspeli vsa ta leta dolgo obljubljene projekte tudi realizirati. Poskrbeli bomo, da bo Maribor dobil zaslužen boljši mestni servis,« je dejal v prvi izjavi po preštetju dveh tretjin glasov. 

Arsenovič upa, da bo volilna kampanja v prihodnjih dveh tednih pred drugim krogom glasovanja bolj vsebinska. »Upam, da bomo končno govorili o razvoju Maribora, ne toliko o meni osebno,« je dejal.

Kangler brez posebne taktike

Posebne taktike za drugi krog ne načrtuje, vesel je, da so že v kampanji pred prvim krogom bili spoštljivi eden do drugega. Ob tem je dodal, da kljub občasnim povišanim tonom v politiki ne sme biti zamer, pač pa je treba delati naprej v dobro mesta.
»Ta teden bo naporen, opravil bom razgovore z nekaterimi političnimi strankami v Mariboru, kako se bodo odločili, pa bomo videli,« je dejal Kangler. Dejstva, da ga je njegov protikandidat v drugem krogu Saša Arsenovič premagal v prvem krogu, ni posebej komentiral.



 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije