ŠTAJERSKA VARDA

Po obisku Šiškovih na policiji minister zahteva poročilo

Kaj je počela varda na policijski postaji?
Fotografija: Štajerska varda je zahtevala pojasnila na policijski postaji. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Štajerska varda je zahtevala pojasnila na policijski postaji. FOTO: Leon Vidic, Delo

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki t. i. Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postaji in zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo, je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. Kot je dodal, mora poročilo vsebovati opis dogodka in postopke policije v tej zadevi.

Na ministrstvu za notranje zadeve sicer konkretnega postopka ne morejo komentirati, saj se ne želijo vmešavati v delo policije, je dejal Kacin. »Sporočajo pa, da v vsaki situaciji in postopku zagovarjajo spoštljivo, dostojno in strpno komunikacijo. Policija pri svojih nalogah vselej poskuša uresničevati svoje poslanstvo, to je zagotavljanje visoke stopnje varnosti vsem prebivalcem,« je dodal.

Konec tedna je namreč okoli 50 uniformiranih pripadnikov skupin, znanih po imenu Štajerska in Kranjska varda, izvajalo aktivnosti na območju Slovenske Bistrice. Potem ko so jih zaključili, je na prizorišče prišla policijska patrulja, zaradi česar je omenjena skupina v nedeljo popoldne po pojasnila odšla na tamkajšnjo policijsko postajo. Dogajanje na policijski postaji, kjer so zahtevali pojasnila komandirja, so predstavniki varde ves čas v živo predvajali na facebooku.
Ravnanje »vardistov« so obsodili tudi v delu politike.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. FOTO: Bojan Rajšek
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. FOTO: Bojan Rajšek

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije