NEVIHTE

FOTO: Vreme še naprej grozi, prihaja nova pošiljka

Na cestah so se razmere umirile, zastoj ostaja le pred predorom Karavanke.
Fotografija: Neurje s silovitimi nalivi se je popoldne zneslo tudi nad Prekmurjem. FOTO: Facebook.com/stormchasersslovenija
Odpri galerijo
Neurje s silovitimi nalivi se je popoldne zneslo tudi nad Prekmurjem. FOTO: Facebook.com/stormchasersslovenija

Po nevihtni fronti, zaradi katere so imeli ponekod v osrednji, severni in vzhodni Sloveniji težave z meteornimi vodami in plazovi, so zvečer nevihte začele spet nastajati na jugozahodu države, opozorilo Agencije RS za okolje (Arso) pa za zdaj ostaja. 

Močne nevihte z nalivi se lahko v večjem delu države pojavljajo tudi zvečer in v noči na nedeljo. O nalivih, toči, naraslih hudournikih in meteorni vodi so danes poročali z več koncev osrednje, severne in vzhodne Slovenije, največ iz Koroške, okolice Velenja, Ljubljane z okolico, Dolenjske, Posavja in s severovzhoda države. Narasle so tudi reke, a bregov niso prestopale.






 

Jutri bo ...

Po današnjem vremensko pestrem dnevu bodo krajevne padavine, deloma nevihte, občasno možne tudi jutri. Sledilo bo spet obdobje sončnega in vročega vremena. Sredi tedna bodo najvišje dnevne temperature po napovedi urada za meteorologijo pri Arsu med 30 in 35 stopinjami Celzija, v petek pa naj bi vročina po današnjih vremenskih modelih začela popuščati.

Na cestah in mejnih prehodih, kjer je bila sobota tudi pestra, so se razmere umirile. Izjema je še vedno 8-kilometrska kolona na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. V prometnoinformacijskem centru za pot proti Kranjski Gori zato priporočajo že uporabo izvoza Lesce, v Avstrijo pa lahko osebna vozila pridejo tudi preko Ljubelja ali Korenskega sedla.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije