PROMET

Dars sporočil slabo novico, pripravite se na zastoje

Preverite, kje bodo potekala dela, da vas ne bodo neprijetno presenetili zastoji.
Fotografija: Zaključujejo se obnove cestišč, zato je še pričakovati zastoje. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Zaključujejo se obnove cestišč, zato je še pričakovati zastoje. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Ker se pred prazniki in zimsko službo na avtocestah zaključujejo obnove vozišč, bo še ta konec tedna veliko delovnih zapor, napovedujejo pri Darsu. Pričakovati je tudi daljše zastoje, še dodajajo; v nedeljo med 9. in 13. uro na odseku avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko v obeh smereh. Voznike prosijo, da pred vožnjo po tem odseku spremljajo prometne informacije.

V ponedeljek, 22. oktobra 2018, in sredo, 24. oktobra 2018, je zaradi torkovega praznika na Madžarskem pričakovati povečano število tovornih vozil pred mejnimi prehodi z Madžarsko ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko, še opozarjajo.

Preverite, kje so predvidena dela in zapore in kje bo promet še dodatno oviran.
 

Preden se podate na pot, preverite, kje so zastoji. FOTO: Dars
Preden se podate na pot, preverite, kje so zastoji. FOTO: Dars
Ljubljana in okolica

Zaradi nujnih vzdrževalnih del so na ljubljanski obvoznici in v okolici predvidene naslednje zapore:
V soboto, 20. oktobra 2018, bosta med 6. in 21. uro na severni ljubljanski obvoznici med priključkom Šmartinska cesta in razcepom Zadobrova v smeri proti Zadobrovi zaprta pospeševalni in vozni pas. Promet bo na razdalji približno 500 m potekal le po prehitevalnem pasu in bo omejen na hitrost 60 km/h.
V nedeljo, 21.oktobra 2018, bo med 6. in 21. uro med Leskovškovo cesto in Šentjakobom v smeri proti Šentjakobu (na kraku razcepa Zadobrova, ki od severne ljubljanske obvoznice vodi proti avtocesti A1) zaprt vozni pas. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu in bo omejen na hitrost 60 km/h.
V soboto, 20. oktobra 2018, in nedeljo, 21. oktobra 2018, bo med 7. in 18. uro na odseku avtoceste A1 med razcepom Kozarje in Brezovico na nadvozu čez Tržaško cesto v smeri proti Brezovici zaprt prehitevalni pas zaradi popravila betonskega hodnika. Promet bo potekal po dveh voznih pasovih.
V nedeljo, 21. oktobra 2018, bo med 7. in 18. uro med priključkom Ljubljana zahod in razcepom Kozarje na viaduktu Dolgi most v smeri proti Kozarjam zaprt vozni pas zaradi odprave napak na dilataciji.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico sta v nedeljo, 21. oktobra 2018, na razdalji enega kilometra v bližini nekdanje cestninske postaje Log predvideni zapori zaradi sanacije voziščne konstrukcije. V smeri proti Brezovici bo vozni pas zaprt med 1. uro zjutraj in 13. uro, v smeri proti Vrhniki pa bo zapora voznega pasu vzpostavljena že dve uri prej (v soboto, 20. oktobra 2018, ob 23. uri) in bo prav tako trajala do nedelje do 13. ure.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na Madžarskem bo naslednji teden praznik, zato je pričakovati povečano število tovornih vozil pred mejnimi prehodi z Madžarsko. FOTO: Dars
Na Madžarskem bo naslednji teden praznik, zato je pričakovati povečano število tovornih vozil pred mejnimi prehodi z Madžarsko. FOTO: Dars
Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava v smeri proti Vrtojbi oziroma Italiji je zaradi del zaprta polovica hitre ceste. Predvidoma najpozneje do 24. oktobra 2018 bosta zaprta izvoza Nanos iz smeri Kopra proti Novi Gorici ter iz smeri Ljubljane proti Italiji. Obvoz je urejen po vzporedni regionalni cesti Razdrto–Vipava, za tranzitni promet proti Italiji pa prek prehoda Fernetiči.

Kraška avtocesta

Zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča na avtocesti A3 je med razcepom Gabrk in priključkom Sežana vzhod proti Italiji do konca oktobra zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno (po en vozni pas v vsako smer).

Štajerska avtocesta

Od petka, 19. oktobra 2018, od 23. ure do nedelje, 21. oktobra 2018, do predvidoma 21. ure bo na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino proti Ljubljani na razdalji nekaj več kot kilometer zaprt vozni pas zaradi popravila udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok vozišča. V isti smeri bosta zaprta tudi počivališče in priključek Lukovica sever (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje). Promet bo potekal po prehitevalnem pasu in bo omejen na hitrost 60 km/h.
Na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru bodo predvidoma do 24. oktobra 2018 potekala dela. V tem času bodo vsak dan popolne zapore med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj, razen v nedeljo, ko bo zapora trajala do 15. ure. Zaprta bosta tudi uvoza Trojane v obeh smereh vožnje (tako proti Mariboru kot Ljubljani), obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti. Popolna zapora je potrebna predvsem zaradi izvedbe vzdrževalnih del v predorih Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica, obenem se izvajajo tudi posamezna vzdrževalna dela na trasi avtoceste.
Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Ljubljani do konca oktobra promet zaradi zamenjave protihrupnih ograj poteka po dveh zoženih pasovih. V obratni smeri (proti Mariboru) bo v sredo, 24. oktobra 2018, med 8. in 12. uro ter v petek, 26. oktobra 2018, med 7. in 15. uro potekala zamenjava protihrupnih ograj. Promet bo urejen po dveh zoženih pasovih.
Zaradi krpanja vozišča bo oviran promet na odseku avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Framom proti Mariboru, in sicer:
v soboto, 20. oktobra 2018, med 1. in 21. uro,
v nedeljo, 21. oktobra 2018, med 1. in 21. uro,
v ponedeljek, 22. oktobra 2018, med 8.30 in 21. uro,
v torek, 23. oktobra 2018, med 8.30 in 21. uro.
Zaradi krpanja vozišča bo oviran promet tudi na odseku avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani, in sicer:
v soboto, 20. oktobra 2018, med 6. in 21. uro,
v nedeljo, 21. oktobra 2018, med 6. in 21. uro.

Pri Kosezah je neverjetna gneča. FOTO: Dars
Pri Kosezah je neverjetna gneča. FOTO: Dars
Pomurska avtocesta

Do 28. oktobra 2018 je na odseku avtoceste A5 med priključkom Cerkvenjak in predorom Cenkova proti Murski Soboti zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet poteka skozi levo cev predora Cenkova po dveh zoženih pasovih. V smeri proti Mariboru je med predorom Cenkova in priključkom Cerkvenjak zaprt prehitevalni pas.
Od petka, 19. oktobra 2018, od 7. ure do 29. oktobra 2018 bosta na odseku avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo v obeh smereh vožnje zaprta vozna pasova, promet bo potekal po prehitevalnem pasu. Po 29. oktobru 2018 bo sledila zapora prehitevalnih pasov v obeh smereh vožnje.

Dolenjska avtocesta

Od ponedeljka, 22. oktobra 2018, bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v smeri proti Novemu mestu potekala sanacija poškodb voznega pasu. Po 24. oktobru 2018 bo sanacija potekala tudi v obratni smeri (proti Ljubljani) in bo trajala do vključno sobote, 27. oktobra 2018.
Na odseku avtoceste A2 med priključkom Novo mesto zahod in Obrežjem bo postavljenih več delovnih zapor zaradi popravil vozišča, promet bo na območju zapor urejen po enem pasu.

Gorenjska avtocesta

Od 22. oktobra do 26. oktobra 2018 bo med 8. in 17. uro na odseku avtoceste A2 med priključkom Jesenice vzhod in galerijo Moste zaprt vozni pas zaradi glavnega pregleda na viaduktu Moste.
Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) v smeri proti Avstriji je zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno pet kilometrov poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zapora bo trajala predvidoma do 15. novembra 2018. Do 5. novembra 2018 bo zaprto tudi počivališče Jesenice sever proti Karavankam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije