ODSTOP

Bandelli: Moji otroci doma jočejo

»Kaj naj še delam v tej vladi?« minister Marko Bandelli odgovarja na vprašanje, ali bo upošteval poziv k odstopu.
Fotografija: Marko Bandelli, minister za kohezijo in kvote, pravi, da si ni zaslužil javnega linča. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Marko Bandelli, minister za kohezijo in kvote, pravi, da si ni zaslužil javnega linča. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Kohezijski minister Marko Bandelli je pred sejo izvršnega odbora SAB povedal, da je zelo na tleh in da si takšnega javnega linča ni zaslužil. Ob vprašanju, ali bo spoštoval poziv premierja Marjana Šarca k odstopu, je odvrnil z vprašanjem, kaj naj dela še v tej vladi. Dodal je, da na ponedeljkovem srečanju s Šarcem ni bilo govora o njegovem delu, ampak o (ne)sodelovanju SAB.
           
Bandelli je ob prihodu na sejo izvršnega odbora dejal, da gre za prikrivanje drugih zadev. »Alenka Bratušek se bori za upokojence,« je poudaril, a na vprašanje, ali se torej zavzema za izhod stranke iz koalicije, ni odgovoril. Na vprašanje, ali bo odstopil s položaja ministra, pa je sam vprašal, kaj naj dela še v tej vladi, če nihče ne verjame njegovim dobrim namenom, ki da jih je imel pri delu na ministrstvu. Sicer pa je Bandelli ob prihodu novinarje najprej vprašal, kaj bi radi še imeli. »Ali niste dovolj očrnili moje družine, mojih otrok in mene? Zakaj pa? Za en stavek, za katerega sem se petnajstkrat opravičil! Ali je bil to cilj vas novinarjev? Nisem si tega zaslužil.« Dejal je tudi, da ni bil več kot dvakrat oglobljen v svojem življenju. »Moji otroci doma jočejo,« je še pristavil.
Marko Bandelli, minister za kohezijo, ki ga je Marjan Šarec pozval k odstopu. FOTO: Roman Šipić, Delo
Marko Bandelli, minister za kohezijo, ki ga je Marjan Šarec pozval k odstopu. FOTO: Roman Šipić, Delo

Kaj to pomeni za koalicijo?

Izvršni odbor SAB bo danes odločil o ministrski usodi svojega podpredsednika Bandellija. Premier Šarec ga je namreč zaradi neprimerne komunikacije v ponedeljek pozval k odstopu, v nasprotnem primeru pa bo danes DZ predlagal njegovo razrešitev. Ob odločitvi SAB bo tudi znano, kaj to pomeni za koalicijo.

Šarec je v ponedeljek Bandellija na razgovor povabil po tistem, ko so mediji razkrili elektronsko sporočilo, v katerem je žugal županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Za to se je Bandelli opravičil, a se je pod plazom kritik znašel tudi zaradi siceršnje problematičnosti svoje komunikacije.


 
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije