RAZKRIVAMO, KDAJ NAJ BI SNEŽILO

Balkan se sredi zime kuha, izmerili tudi 22 stopinj

Vreme to zimo je res noro. Božič bo, kot kaže, spet zelen.
Fotografija: Živo srebro te dni dosega temperature, ki so nenavadno visoke za ta letni čas. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Živo srebro te dni dosega temperature, ki so nenavadno visoke za ta letni čas. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Danes bo na severu in vzhodu Slovenije delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih zahodnih in južnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, v severni Sloveniji od 5 do 10 stopinj Celzija.

Nenavadno toplo vreme pa v teh dneh ne razvaja le Slovenije. Temperature, bolj značilne za pomlad ali jesen, so izmerili v številnih mediteranskih državah pa tudi v državah Beneluksa. V BiH se je živo srebro povzpelo celo do 22 stopinj Celzija. Nov decembrski rekord 20,6 stopinje so izmerili v Salzburgu, poroča spletni portal Severe Weather Europe in dodaja, da bo višek toplega vremena danes. V zahodnem delu Evrope je pričakovati ekstremne anomalije, nekatera območja bodo imela temperature za od 14 do 16 stopinj Celzija višje od povprečnih. Temperature na Balkanskem polotoku bodo popoldne med 18 in 21 stopinjami Celzija.



V četrtek bo v severnih in vzhodnih krajih delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Ponekod v zahodni, južni in delno osrednji Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ob morju bo pihal šibak jugo. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 11 do 16, v severni Sloveniji okoli 8 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje in prostor (Arso).

Napoved Arsa za naslednje dni. FOTO: Arso
Napoved Arsa za naslednje dni. FOTO: Arso


V petek bo v zahodni polovici države pretežno oblačno z nekaj dežja, na vzhodu pa delno sončno. Še bo toplo za ta čas. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo.

V noči na soboto se bo dež na zahodu nekoliko okrepil in razširil nad vso Slovenijo. V soboto bo oblačno, predvsem dopoldne bo občasno še deževalo. Veter bo oslabel. V nedeljo bodo padavine ponehale, nato bo do sredine prihodnjega tedna po večini suho. Nekoliko hladneje bo, še napoveduje Arso.



Napoved Arsa za naslednje dni. FOTO: Arso
Napoved Arsa za naslednje dni. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije