NOČNE AKTIVNOSTI V DZ

Alkohol in droge v parlamentu: poslanec NSi jih je razkrinkal (VIDEO)

Reberšek ima razlago za to, od kod poslancem energija, da razpravljajo vso noč.
Fotografija: Aleksander Reberšek. FOTO: Facebook, NSi
Odpri galerijo
Aleksander Reberšek. FOTO: Facebook, NSi

Poslanci SMC, LMŠ, SD, NSi, SAB, Desusa in narodnih skupnosti so podpisali predlog etičnega kodeksa za poslance, ki ga pošiljajo v sprejem kolegiju predsednika državnega zbora. Ta bo o njem odločal prihodnji teden, za sprejem je nujna navadna večina članov. Podpisniki upajo, da bo kodeks zaživel tudi v praksi. Med predlagatelji sicer ni SDS, Levice in SNS.

V NSi so po besedah poslanca Aleksandra Reberška zaskrbljeni nad ravnjo po njihovem mnenju nedopustnega in žaljivega vedenja nekaterih poslancev Levice. V NSi pričakujejo večjo odgovornost in spoštljivost poslancev pri nastopih v državnem zboru. Sicer pa menijo, da so potrebna tudi pravila funkcionarjev o prepovedi alkohola in drog na delovnem mestu.

»Treba se je vprašati, od kod imajo poslanci, vsaj nekateri, energijo, da vso noč razpravljajo v parlamentu, drugo noč pa jim, denimo, ni do energije pa praktično spijo na stolu,« je v izjavi za medije dejal Reberšek.



Sicer pa to ni prvič ta teden, da je v hramu demokracije tekla beseda o opojnih substancah. Poslanec Reberšek je ta teden na seji dejal, da se je očitno začela sezona nabiranja gob in da Miha Kordiš v državnem zboru demonstrira, kaj se zgodi, če ješ zelene mušnice.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije