PETICIJA

Zbirajo podpise za vrnitev treh otrok k materi

Odgovarjajo na odmeven primer odvzema otrok.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock Photo

Civilna pobuda Prebujenje-Pravica za vse je v ponedeljek na ministrstvo za pravosodje, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter DZ naslovila peticijo, ki v primeru začasnega odvzema treh otrok materi zahteva vrnitev otrok v primarno okolje. Peticijo je podpisalo 3374 ljudi, so sporočili iz civilne pobude.

Peticija zahteva vrnitev otrok k materi in odpravo kršitev pravic otrok do stikov z materjo. Kot so poudarili v civilni pobudi, materi nikoli ni bila očitana neprimernost, očitki o preprečevanju stikov z očetom pa so bili v postopku premalo raziskani.

S peticijo v civilni pobudi odgovarjajo na odmeven primer odvzema otrok materi. Dogodek je v javnosti sprožil številne kritične odzive, nekateri mediji so objavili posnetke, iz katerih je ob odvzemu razvidno kričanje in upiranje otrok. Po njihovem poročanju naj bi odvzem v prisotnosti socialnega izvršitelja, policistov in socialnih delavk trajal več ur. Izvršitelj naj bi postopek celo želel prekiniti, a je sodnica v telefonskem klicu vztrajala, da izvršbo konča.

Nadzor nad primerom sta opravili tudi socialna inšpekcija in ljubljansko okrožno sodišče, v postopku pa nista ugotovila nepravilnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije