ANKETA DELA

Goloba lahko skrbi: četrtina anketirancev »zelo nezadovoljna« z delom vlade

Leto po volitvah vladna koalicija deloma ali v celoti uresničila pričakovanja 44,6 odstotka anketirancev.
Fotografija: FOTO: Črt Piksi, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Črt Piksi, Delo

Vladna koalicija je vsaj deloma uresničila pričakovanja 44,6 odstotka vprašanih v anketi, ki jo je leto dni po volitvah za časnik Delo izvedla agencija Mediana. Pri tem je v celoti uresničila pričakovanja 8,8 odstotka anketirancev, deloma pa 35,8 odstotka.

Da vladna koalicija ni uresničila njihovih pričakovanj, je odgovorilo 17,7 odstotka vprašanih. Po oceni 28,6 odstotka sodelujočih pričakovanj sploh ni uresničila, da ne ve, je odgovorilo osem odstotkov vprašanih, 1,1 odstotka pa na to vprašanje ni želelo odgovoriti.

Z delom aktualne vlade je zelo zadovoljnih 5,7 odstotka vprašanih, 19,9 odstotka pa jih je zadovoljnih. Niti zadovoljnih niti nezadovoljnih je 27 odstotkov, nezadovoljnih pa 18,9 odstotka. Da so zelo nezadovoljni, je odgovorilo 24,9 odstotka anketirancev. Odstotek vprašanih na to vprašanje ni želel odgovoriti, 2,6 odstotka pa nista znala odgovoriti.

Kaj menijo o sestavi koalicije?

Sodelujoče v raziskavi so spraševali tudi o tem, kaj menijo o sestavi koalicije. Da je neustrezna, jih meni 41,5 odstotka, medtem ko jih je 33,9 odstotka prepričanih, da je ustrezna. Na vprašanje je z ne vem odgovorilo 23,2 odstotka vprašanih, 1,4 odstotka pa ni želelo odgovoriti.

V anketi so preverjali tudi, ali anketiranci podpirajo vstop NSi v vladno koalicijo. Dobrih 30 odstotkov je odgovorilo z da, 46,5 odstotka pa, da tega ne podpirajo. Da ne ve, je odgovorilo 20,9 odstotka vprašanih, 2,4 odstotka vprašanih pa na vprašanje ni želelo odgovoriti.

Raziskavo je za časnik Delo izvedla Mediana med 18. in 20. aprilom, v njej je sodelovalo 513 anketirancev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije