JAVNOMNENJSKA ANKETA

Če bi bile volitve to nedeljo, bi zmagala ...

Vox populi: Vodilnima Gibanju Svoboda in SDS podpora nekoliko padla.
Fotografija: Vox populi: Vodilnima Gibanju Svoboda in SDS je podpora nekoliko padla. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Vox populi: Vodilnima Gibanju Svoboda in SDS je podpora nekoliko padla. FOTO: Voranc Vogel

Največjima parlamentarnima strankama je v septembrski raziskavi Vox populi, ki jo je za Dnevnik izvedla Ninamedia, podpora nekoliko padla. Gibanje Svoboda bi volilo 22,6 odstotka volivcev (avgusta 23,7), SDS pa je podpora s 23,9 padla na 20,5 odstotka.

Delo vlade: kot uspešno ocenjuje 49,3 odstotka vprašanih, kot neuspešno 45,4 odstotka

V septembrski raziskavi Vox populi se je vrstni red vodilnih strank znova zamenjal. Če bi bile volitve to nedeljo, bi po rezultatih ankete zmagala stranka Gibanje Svoboda pred SDS, ki se je prejšnji mesec za las uvrstila na prvo mesto. Na tretje mesto bi se uvrstila NSi, ki ji je podpora z avgustovskih 6,8 odstotka narasla na 8,1 odstotka.

Četrta bi bila SD, ki bi jo na volilnem lističu obkrožilo 6,7 odstotka volivcev (avgusta 6,6). Sledi Levica s petimi odstotki glasov (avgusta 4,9). Da ne vedo, katero stranko bi volili, je odgovorilo 29,7 odstotka vprašanih. 6,4 odstotka jih je odgovorilo, da ne bi volili nobene stranke, 1,1 odstotka pa, da bi volili druge stranke.

Prvi trije najbolj priljubljeni politiki 

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov kljub nekoliko slabši oceni kot avgusta ostaja predsednica republike Nataša Pirc Musar. Sledita ji poslanec SDS Anže Logar in predsednik vlade Robert Golob, prav tako oba z nekoliko slabšo oceno kot prejšnji mesec. Na četrtem mestu pa je novouvrščeni na lestvico, kočevski župan Vladimir Prebilič. Za njim so se uvrstili evropska poslanka Ljudmila Novak, gospodarski minister Matjaž Han, zunanja ministrica Tanja Fajon, ljubljanski župan Zoran Janković in obrambni minister Marjan Šarec, deseterico pa zaključuje predsednik NSi Matej Tonin.

image_alt
Po več mesecih za Goloba res dobra novica, Janša je ne bo vesel

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije