ODZIVI

Brglez razume Levico in se za podporo vladi odloča po svoji vesti

Potezo Levice sicer obžaluje, jo pa glede na pretekla dogajanja in tudi pogojevanja nekaterih strank do sodelovanja z Levico deloma razume.
Fotografija: Milan Brglez (na fotografiji) bi načeloma podprl vsako vlado, ki bo delala za blaginjo Slovenije. O konkretni vladi pa se bo odločal glede na zaveze v koalicijski pogodbi in glede na sestavo ministrske ekipe. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Milan Brglez (na fotografiji) bi načeloma podprl vsako vlado, ki bo delala za blaginjo Slovenije. O konkretni vladi pa se bo odločal glede na zaveze v koalicijski pogodbi in glede na sestavo ministrske ekipe. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Vse kaže, da se Sloveniji obeta manjšinska vlada, torej vlada, ki v parlamentu nima večine in je po navadi le prehodnega značaja, saj je po usklajevanju koalicijske pogodbe med predstavniki strank LMŠ, SMC, SD, SAB in Desus svet stranke Levica izglasoval podporo manjšinski vladi, ne pa tudi vstopu stranke v koalicijo. A prejšnji predsednik državnega zbora (DZ) in nekdanji poslanec stranke SMC Milan Brglez, ki so ga konec junija vrgli iz stranke SMC, meni, da če bodo vsi akterji resni in bodo med njimi vzpostavljena prava zavezništva, lahko takšna vlada zdrži tudi ves mandat, »predvsem zato, ker gre le za tri glasove manj od večine«. 

Brglez poudarja, da je za manjšinsko vlado vedno najboljše, da jo vodijo ministri z visokim ugledom in spoštovanjem javnosti. »To velja še posebej za državotvorne resorje, kot je ministrstvo za zunanje zadeve, ministrstvo za finance, ministrstvo za notranje zadeve … Minister bi moral biti tako predvsem odličen strokovnjak s področja in nekdo, ki pozna in razume ustroj ministrstva, ki mu bo načeloval,« je povedal za Slovenske novice. Sporočil je še, da bi načeloma podprl vsako vlado, ki bo delala za blaginjo Slovenije. O konkretni vladi pa se bo odločal glede na zaveze v koalicijski pogodbi in glede na sestavo ministrske ekipe. Potezo Levice sicer obžaluje, jo pa glede na pretekla dogajanja in tudi pogojevanja nekaterih strank do sodelovanja z Levico deloma razume.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije