SPREMEMBE

Alenka Bratušek ima novega (VIDEO)

Pridružil se jim je znan obraz.
Fotografija: Alenka Bratušek. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Alenka Bratušek. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Stranka Alenke Bratušek (SAB) ima okrepitve v državnem zboru. Kot je na današnji novinarski konferenci potrdila predsednica stranke Alenka Bratušek, se jim pridružil nepovezani poslanec Bane Rajić, ki je pred časom izstopil iz poslanske skupine SMC. Dobrodošlico so mu izrekli tudi na twitterju.

»Menim, da je treba na sredini združevati stranke in sile, zato sem se odločil priključiti uveljavljeni in dobro pozicionirani stranki. Naša osnovna skrb je, da se ubranimo razdrobljenosti, ki bi se lahko zgodila po volitvah ali pred njimi,« je dejal Rajić.

Oglasila se je tudi Janja Sluga

Da Rajić zapušča nepovezane poslance, je na twitterju sporočila tudi nepovezana poslanka Janja Sluga. »Kolega Bane Rajić nas je danes obvestil, da se je odločil svojo politično pot nadaljevati v eni od opozicijskih strank. Zahvaljujemo se mu za sodelovanje za čas, ko je bil član naše poslanske skupine, in upamo, da bo svojo pot našel v politični stranki, za katero se je odločil.«

Dogajanje v državnem zboru tako pred prihajajočimi volitvami postaja vedno bolj dinamično. Ta teden se je za izstop iz poslanske skupine SMC odločila poslanka Mateja Udovč, ki bo prestopila v stranko Naša dežela in bo do konca mandata predvidoma delovala kot samostojna poslanka.

Celotno novinarsko konferenco si lahko ogledate v spodnjem videu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije