COVID UKREPI

Bodo šolarji kmalu odvrgli maske? To pravi Poklukar

Stroka prihodnji teden predvidoma o možnosti odprave obveznih zaščitnih mask v šolah.
Fotografija: Minister Janez Poklukar. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Minister Janez Poklukar. FOTO: Jure Eržen, Delo

Stroka bo prihodnji teden razpravljala o možnosti sproščanja še preostalih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida 19, če se bo trend izboljševanja epidemičnih razmer v Sloveniji nadaljeval, je napovedal minister za zdravje Janez Poklukar. Po njegovih besedah je na prvem mestu pobuda odprave obveznega nošenja zaščitnih mask v šolah.

image_alt
V nočnih klubih druženje brez mask, zakaj jih morajo nositi v šolah?

Ni še znano, ali bo stroka, v primeru predloga odprave zaščitnih mask v šolah, predlagala odpravo mask le v prvih treh razredih osnovne šole ali za vse razrede, je ob tem pojasnil zdravstveni minister Poklukar.

Poudaril je, da so dnevne številke novookuženih s koronavirusom v tem tednu pomembno manjše kot v prejšnjem, prav tako se še vedno znižuje število hospitaliziranih covidnih bolnikov na navadnih oddelkih, ob stagnaciji števila covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih.

Spet več okužb med starejšimi

Zvišala pa se je povprečna starost covidnih bolnikov tako na navadnih kot intenzivnih oddelkih. Ob tem je spomnil, da so v začetku petega vala epidemije pretežno zbolevali mladi, ki bolnišničnega zdravljenja večinoma niso potrebovali, zdaj pa se več okužb pojavlja tudi med starejšimi.

image_alt
Zadnji podatki o koronavirusu v Sloveniji: umrlo je še sedem oseb

V četrtek so v Sloveniji ob 1.764 PCR-testih in 11.837 hitrih antigenskih testih potrdili 1.911 okužb z novim koronavirusom. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi trenutno 52.648 primerov aktivnih okužb. Na navadnih oddelkih je po podatkih vlade zaradi covida 19 hospitaliziranih 345 bolnikov, na intenzivnih pa 100.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije