PREMOŽENJE NEZAKONITEGA IZVORA

Bo Janez Janša šel do konca?

Devet tožb in ena pritožba so umaknjeni.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Specializirano državno tožilstvo je umaknilo devet tožb po zakonu o odvzemu premoženja nezakonitega izvora (ZOPNI) in eno pritožbo. Ustavno sodišče je namreč julija objavilo odločbo, s katero je zaradi prepovedi povratne veljave zakona (ta je začel veljati 29. novembra 2011) razveljavilo enega od členov omenjenega zakona, posledice pa so že vidne v umikanju tožb, poroča današnje Delo.

Med tistimi, ki jih je ustavno sodišče s svojo odločbo rešilo postopka, naj bi bili glede na datum storitve domnevnega kaznivega dejanja tudi Janez Janša, prvak SDS, nekdanji predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin, nekdanji mariborski župan Franc Kangler, lastnik družbe Teletech Tomislav Gačnik, pa tudi nekdanji prvi mož Apeka Tomaž Simonič. Za zadnjega je prejem obvestila sodišča o umiku tožbenega zahtevka potrdil odvetnik Andrej Pohar iz Odvetniške pisarne Čeferin. Pa ne samo zanj, temveč tudi zoper Marijo, Mateja in Ano Zagožen – gre za dediče pokojnega Jožeta Zagožna, vidnega člana SDS.

Pohar dodaja, da ne ve, ali bodo z umikom tožbe soglašali. Če ne bodo, bo sodišče moralo kljub temu odločati s sodbo, stroške pa bo plačala država.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije