Predstavitvena informacija

AppGallery vam pomaga plačati položnice, ne da bi vstali s kavča

Ana Klašnja si ne predstavlja več življenja brez te aplikacije
Fotografija: Ana Klašnja si ne predstavlja več življenja brez te aplikacije FOTO: Huawei
Odpri galerijo
Ana Klašnja si ne predstavlja več življenja brez te aplikacije FOTO: Huawei

V zadnjem desetletju se je bančno poslovanje močno razvilo. Zasluge gredo predvsem razvoju tehnologije oziroma natančneje pametnih telefonov. Danes ima pametni telefon že več kot 3,5 milijarde ljudi po vsem svetu. Vedno več teh uporabnikov pa se odloča tudi za sodoben način upravljanja svojega bančnega računa – prek priročnih bančnih aplikacij.
Če so te aplikacije še pred nekaj leti ponujale le nekaj osnovnih funkcij, kot je preverjanje stanja na računu, so danes že resen finančni asistent z raznovrstnim naborom funkcij, ki se vsaj enači s tistim pri spletnem vmesniku. Zato ne čudi, da postajajo osrednji kanal bančnega poslovanja, zlasti med milenijci in tudi pripadniki generacije X, ki so večinoma z novimi tehnologijami v stiku od malih nog.

Prihranite čas in si poenostavite življenje

Zaradi priročnosti tovrstnega urejanja različnih bančnih storitev pa so bančne aplikacije pritegnile tudi pozornost tehnološko manj veščih posameznikov.
Bančno okence, ki je odprto 24 ur na dan in 7 dni v tednu FOTO: Huawei
Bančno okence, ki je odprto 24 ur na dan in 7 dni v tednu FOTO: Huawei

Prav zato se nam je zdela super sogovornica znana slovenska balerina Ana Klašnja, ki brez zadržkov priznava, da ni pretirano tehničen tip. A kot pravi, si sploh ne predstavlja več življenja brez mobilne banke, saj prav z njo ureja večino sprotnih finančnih zadev:


Pred tem je namreč Ana veliko stvari, med drugim tudi plačevanje položnic, opravljala na staromoden način:

Bančno okence, ki je odprto 24 ur na dan in 7 dni v tednu

Plačevanje položnic, preverjanje stanja na računu, nakazila na druge račune, urejanje limitov in celo sklepanje hitrih kreditov še nikoli ni bilo enostavneje kot z mobilno banko.
Prihranite čas in si poenostavite življenje FOTO: Huawei
Prihranite čas in si poenostavite življenje FOTO: Huawei

Svoje pametne telefone imamo bolj kot ne ves čas pri sebi, zato lahko vse uredimo hipoma kadar koli in kjer koli: med čakanjem na avtobus, med opoldansko kavico, zvečer med gledanjem televizije na kavču, na izletu … S tem da mobilne banke omogočajo še hitrejše postopke plačevanja. Plačilo mesečnih obveznosti na primer lahko izvedemo tako, da slikamo položnico, aplikacija pa potem samodejno izpolni digitalni obrazec s potrebnimi podatki. Nič več ročnega vpisovanja in morebitnih napak in dvomov, ali smo vpisali številko pravega tekočega računa, kot je to včasih bojazen pri uporabi spletne banke.
 

Dostop lahko zaščitite z geslom, prstnim odtisom in sistemom za prepoznavo obraza


Nekateri uporabniki so sicer pri uporabi mobilnih bank in drugih mobilnih plačilnih platform nekoliko skeptični glede varnosti. Vendar so te skrbi nepotrebne. Resnica je namreč, da so mobilne banke vsaj tako varne kot spletne, če ne še bolj.

Pametni telefoni že tako ponujajo vrsto varnostnih mehanizmov, ki jih lahko aktivirate, od številskih gesel in vzorcev do biometričnih sistemov za odčitavanje prstnih odtisov in prepoznavo obrazov. Za vstop v mobilno bančno aplikacijo pa morate prav tako imeti ustrezne »ključe«. Če k temu dodate še možnost večstopenjskega preverjanja identitete, na primer v obliki SMS-sporočila z enkratno šifro, je to že kar nekaj varnostnih preprek, ki bi jih moral potencialni nepridiprav zaobiti, če bi se nekako dokopal do vašega telefona, ki ga sicer vedno nosite skrbno pri sebi.

Tudi o tem vidiku smo spregovorili z Ano, ki je tudi imela najprej nekaj pomislekov. A ko je poizkusila v praksi, je videla, da je bil strah odveč.

Vse informacije na dosegu roke

Razlogov za to, da danes, zlasti v časih z omejenimi dostopi do različnih storitev, ne bi za urejanje svojih bančnih storitev uporabljali aplikacije, tako praktično ni. Konec koncev imate s temi aplikacijami vedno na dosegu roke tudi informacije o bližnjih bankomatih, odpiralnih časih poslovalnic in nujnih telefonskih številkah.
AppGallery vam pomaga plačati položnice, ne da bi vstali s kavča FOTO: Huawei
AppGallery vam pomaga plačati položnice, ne da bi vstali s kavča FOTO: Huawei

V Huaweievi trgovini AppGallery, ki v navezi z univerzalnim iskalnikom Petal Search odpira vrata do ogromne baze vsebin vseh vrst, lahko sicer najdete mobilne aplikacije praktično vseh bank na slovenskih tleh: NLB, NKBM, Delavska hranilnica, Sberbank, Sparkasse in Intesa Sanpaolo.
NLB Klikin FOTO: Huawei
NLB Klikin FOTO: Huawei


Prav tako pa sta v AppGalleryju na voljo mobilni denarnici mBills in VALU, ki poenostavita brezkontaktno plačevanje, pošiljanje denarja in deljenje računov. Tako boste imeli vedno dober pregled nad svojimi financami in čiste račune.
Več o trgovini AppGallery: https://consumer.huawei.com/si/mobileservices/appgallery/
Več o iskalniku Petal Search: https://consumer.huawei.com/si/mobileservices/search/
V Huaweievi trgovini AppGallery, ki v navezi z univerzalnim iskalnikom Petal Search odpira vrata do ogromne baze vsebin vseh vrst, lahko sicer najdete mobilne aplikacije praktično vseh bank na slovenskih tleh FOTO: Huawei
V Huaweievi trgovini AppGallery, ki v navezi z univerzalnim iskalnikom Petal Search odpira vrata do ogromne baze vsebin vseh vrst, lahko sicer najdete mobilne aplikacije praktično vseh bank na slovenskih tleh FOTO: Huawei

 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije