IME LETA

Anito Ogulin oblile solze: Ganjena sem, šokirana

Dolgoletna prostovoljka in predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje je ime leta na Valu 202.
Fotografija: Anita Ogulin. FOTO: Blažž Samec
Odpri galerijo
Anita Ogulin. FOTO: Blažž Samec

Ime leta 2021 na Valu 202 je vodja projekta Botrstvo, dolgoletna prostovoljka in predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin. Zaradi nje in njenih sodelavcev so številni otroci iz socialno šibkih družin dobili priložnost za razvoj svojih talentov. »December je zelo težek, verjamem, a bo tak do konca. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste z nami, ob nas. Tako lahko vstopamo v družine, ki potrebujejo pomoč, tako najdemo otroke in skupaj pomagamo, delamo dobro družbo. Tako sem ganjena, tako sem šokirana, da se opravičujem,« je dejala Ogulinova, ki so jo ob predaji nagrade oblile solze.

Program Botrstvo v Sloveniji je do zdaj pomagal že skoraj 11.000 otrokom. Ob 10. obletnici delovanja so pripravili razstavo o zgodbah otrok, ki jim je program ob pomoči botrov in donatorjev že pomagal do boljše prihodnosti, in o zgodbah, ki še čakajo na tako priložnost.

Delajo to, kar bi morala država

V dobrih šestih desetletjih prostovoljstva Anite Ogulin so se zvrstile številne zgodbe. Kot otrok je pomagala svojim staršem skozi svet ljudi, ki vidijo, odrasla pa je v humanitarko, ki odpira oči družbi in ki je pomagala več deset tisoč otrokom, da so lahko prepoznali svojo vrednost in pred seboj videli boljšo prihodnost.Z veliko tenkočutnostjo, zanimanjem, potrpljenjem in srčnostjo pomaga otrokom premagovati stiske in dileme. Je človek terena. Vsak teden odhaja v najbolj oddaljene kraje države in najbolj odmaknjene kote družbe, med najbolj spregledane in najbolj neslišane ljudi. Zna videti onkraj uradnih dokumentov in birokratskih odločb in se boriti za tiste, ki ne znajo ali ne zmorejo več. Velikokrat pravi, da delajo to, kar bi morala država.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije